tabletki gryzłem
aras84 pisze:...
Jeśli to faktycznie w 20% się tylko wchłania to trochę szkoda kasy mi na to wydawać zwłaszcza, że nie próbowałem wcześniej i nie wiem jakiego działania mogę się spodziewać
mimo niskiej biodostępności mi osobiście bardziej się dhc podoba niż koda w podobnych dawkach
DHC jest silniejsze od kodeiny i to znacznie, jednak z powodu biotostępności i faktu, że zupełnie inaczej i do innych związków jest metabolizowana, dla ułatwienia przyjmujemy zalecane dawki ekwiwalentne w stosunku 1:1.
Z tym dawkowaniem p.r. to uważaj kolego, chociaż sądzę, że biotostępność w przypadku roztworu z tabletek (bez prasowania) nie powinna być na tyle znacząco wyższa, byś zrobił sobie krzywdę, ani też by był sens tej całej zabawy, kiedyś z ciekawości testowałem i nie czułem specjalnej różnicy, jednak miałem już wtedy zbudowaną tolerancję, więc w Twoim przypadku możesz odnieść odmienne wrażenie, więc zachowaj ostrożność, choć bez przesady - to nie Fentanyl ;)
Wszystko polega na tym, aby sobie usprawnić cały proces tj. zmielić tabletki czymś twardym i owalnym, później otrzymany woskowaty placek mielimy czymkolwiek aż powstaną małe grudy, które z łatwością rozpuszczą się w wodzie wlane uprzednio do kieliszka. Ja dodatkowo chwilę opalałem kielich zapalniczką.
Co do tolerancji na opio to się tym nie sugerować. Półtora roku lecę na kodeinie, dawka nadal początkowa - 150mg. W przypadku DHC rzuciłem się na dużą dawkę i w głębszy otwór.
Poszło 270mg.
Wyczekiwany nodding.
Błogostan.
Euforia.
Teraz pozostał smutek związany z brakiem DHC, ale jak już bierzesz to albo przez odbyt albo podskórnie. nie opłaca.
A dawkę dobierz według uznanania, ale ino bez zawahania wrzuciłbym największą możliwą, nie przekłada mi.się to nic a nic na kodeine i jej dawkę.
Czy dihydrokodeina tez wymaga tego cyp2d6 czy będzie działać rekreacyjnie?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.