Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Ostatnio czytałem trochę Burroughsa,i w jednym z tekstów wspomina miłe chwile ze specyfikiem Codethyline Houde. Sprawdziłem, i okazało się że są to tabletki z etylomorfiną sprzedawane do dziś bez recepty pod nazwą Codethyline ERFA na terenie FR,DE,NL i innych.W opakowaniu jest 50 tabletek po 5 mg etylomorfiny bez żadnych dodatków,cena w aptekach internetowych to ok. 5 €.
[ external image ]
  • 2147 / 289 / 0
W mojej szkole prowadzący ćwiczenia z analizy leków mówił, ze dionina to gówno jakich malo i dziwi sie, ze jeszcze jest używana w recepturze Na szczęście jest dostępna we francji w postaci leku tussipax, 15 tabletek, 10mg kody i tyle samo dioniny lub 10 tabletek i po 15mg wszystkiego. Tu na forum bylo info o tym, miło jakby ktoś zweryfikował. Cena miala oscylować miedzy 2 a 3 ojro.
  • 230 / 6 / 0
Dobre gówno (jak ktoś lubi słabe opio), działa mocniej od kodeiny, niestety ciut krócej, równie przyjemne. Osoby które testowały i się im nie podobało miały IMO jakiś wałek wciśnięty.

EDIT: Czysta etylomorfina nie pali w gardło, w przeciwieństwie do tego co ktoś napisał powyżej, także ewidentny wał...
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 165 / 3 / 0
Zauważyłem , że po wzięciu etylomorfiny jakby coś ściskało mi klatę, ciężej też mi się oddychało. Nie lubię tego środka ale na bezrybiu i rak ryba. Jak nie ma czegoś innego to trzeba ratować się tym :-/ Wpływ na to co piszę może miał fakt,że brałem lek w którym była dość duża dawka alkoholu a wiadomo że alkohol i opiaty mogą doprowadzić do depresji oddechowej. Jest to lek na kaszel i stosowany w takim celu bardzo się sprawdza.
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1550 / 215 / 0
Po raz pierwszy miałem okazję testować dioninę na początku lat '80. Trafiły w moje łapy opłatki z dioniną, często wówczas zapisywaną jako przeciwbólowy lek wykonywany w aptece. W owym czasie lekarze dosyć często ją przepisywali przy silnych bólach, bo już wówczas bardzo niechętnie przepisywano morfinę, zresztą nie było w Polsce wtedy jeszcze ani Sevredolu, ani MST, czy też innych preparatów morfiny w tabletkach. Dostępne były tylko ampułki, krople morfinowe i preparaty w opłatku. Sevredol, MST i tym podobne pojawiły się dopiero po '86 roku.
A jeśli chodzi o działanie, to dionina wg mojego odczucia najbardziej była zbliżona do dobrej makiwary.
  • 648 / 69 / 0
Ty fajny pomysl, przerobic M na D. Kiedys chcialem przerobic majke na kode, bo balem sie strzelac iv a kodeina ma duza biodostepnosc p.o no i z 1 fazy morfinowej 50mg p.o mialbym 5 faz kodeinowych 100mg :)
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 694 / 70 / 0
"5 faz kodeinowych po 100mg"
%-D
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 1501 / 93 / 2
Dlaczego w PL jest to nie do kupienia poza kwestią recepty?
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.