Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 801 / 8 / 0
Czemu by nie. Parowania, nie palenia oczywiscie, ale pewnie to masz na mysli.
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
  • 370 / 13 / 0
Ramowy pisze:
EDIT: Po namysle i doglebnym wczytaniu sie w temat moge wybor zaprezentowac tak:

Do 400$ - Roznego rodzaje "hotspot vapes". Temperatura podgrzewa w jednych miejscach mocniej w innych slabiej.
450$-600$ - Evo uzywa juz bardziej skomplikowanych symulacji turbulencji powietrza by rowno podgrzac calosc materialu.
600-700$ - Herbalizer to podobno rewolucyjny sprzet. Ja nie bardzo rozumiem po co mam jeszcze rowniej podgrzewac jaranie skoro w moim "tanim" 0.05g wystarcza bym sie skul. Volcano nie trzeba przedstawiac, komentarz ten sam z mojej strony.
Wielkie dzięki, w ogóle to chyba przedstawiłeś górną półkę, a byłem ciekaw, co w niższej może ciekawego się pojawiło ostatnimi laty. W końcu vaporizer sprowadza się do grzejnika, technicznie to gdzieś połowa zeszłego wieku, więc dziwne, że musi kosztować tyle, co nowoczesny telefon. Siła rynku powinna po jakiś czasie (komodyzacja) dać nam naprawdę tanie i dobre podgrzewarki. No nic, to chyba przez to, że zioło ciągle jest nielegalne.

Co do jednorodności podgrzewania, też nie zauważyłem w ogóle, aby istniał taki temat. Mi DBV odpowiadał w pełni. No chyba że brak opcji zrobić torbę dymu :-)
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 801 / 8 / 0
http://www.lotusvaporizer.com/ To Ci sie moze spodobac. Wapo-bongo, bez elektrycznosci. Oprocz tego nic ciekawego nie powstalo, chociaz... wiem ze to portable ale luknij na to http://vimeo.com/79827225. W kwietniu zaczynaja retail.

Reszta z tych tanich niestety od paru lat utrzymuje zaporowe ceny, chinszczyzna to zadna alternatywa a nie bede polecac tych ktore juz znasz.
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

• 1316 / 234 / 0
A ja, używawszy wcześniej wielu waporów na prąd i z ceramicznym elementem grzejnym, teraz nie wybrałbym już nic innego, niż produkty Iolite.

Po pierwsze - dyskrecja, nawet jak zostawisz go w centralnym punkcie mieszkania i tak nikt nie załapie, że to jakiś ćpuński przyrząd

Po drugie - rozmiar, zmieści się wszędzie i nic nie waży

Po trzecie - przenośność. Waporyzujesz w dowolnym miejscu

Po czwarte - mobilność. Upalasz się chodząc po mieszkaniu, biegając na golasa po brzegu Bałtyku, chodzac po górach
  • 801 / 8 / 0
A co tego Iolite masz?

Dyskrecja? Mobilnosc? Cpuny w USA sa na dwa kroki przed nami %-D
150 PLN, dziala z koncentratami (zamrozic, przeplukac lodowatym spirytem, przefiltrowac)
[ external image ]
http://www.ineedhemp.com/CompleteVaporizerKits.html
Chyba sie przerzuce, fajne te maszynki do suszu ale susz to susz, do knajpy go nie wezme, przy browarze nim nie popufam.

• 1316 / 234 / 0
Brzmi fajnie, ale do robienia ekstraktów z trawy pewnie już do końca życia pozostanie mi uraz. Gdyby tylko było wiadomo, jak przygotować dawkę takiej stężonej substancji.
  • 801 / 8 / 0
Zeby nie robic spamu napisze krótka, najprostsza instrukcje - ostatecznie olejki tez waporyzujemy, Musze w koncu FAQ napisac do tego dzialu, moze to dobry moment ;-)

Ekstrakcja QWISO:
Potrzebujemy:
2 słoiki (takie by ziolo zajmowalo okolo polowy miejsca)
0.5L Alkoholu Izopropylowego 99% (najlepiej)
Susz czy trim konopny
Rajstopy/filtry

Najlatwiej bedzie jak ziolo zdekarboksylujemy (60m w 100C w piekarniku), najsmaczniej jak uzyjemy swiezych topow. Material roslinny nalezy leko rozdzielic w popkorn, pod zadnym pozorem nie ciac ani nie mielic.

Uwaga! Pracujemy najlepiej w zamrazarce, temperatura jest kluczowa dla odfiltrowania zanieczyszczen.
1. Wszystko schlodzic w zamrazarce przez 12-24h.
2. Słoik z suszem zalewamy tak aby zele przykryç alkoholem. Zakrecamy i lekko wstrzasamy ok 10 sekund(!). Zdejmujemy zakretke, zakladamy ponczoche na wieko i przelewamy do drugiego sloika. Jezeli alkohol nabral odcien zielonego, zjebalismy i nalezy szybko przerwac ekstrakcje.
3. Zamykamy zamrazarke
4. Jak uznamy ze wszystko sie znowu zmrozilo (60minut?) powtarzamy kapiel w ISO (izopropylenie), znowu 10 sekund. Mozemy zrobic w ten sposob partie o roznej jakosci.
5. Pozyskany alkohol nalezy odfiltrowac (najlepiej nadal w zamrazarce) filtrem do kawy czy kilkukrotnie zawinieta rajstopa i tak uzyskany olejek wylewamy na duze, plaskie, czworakatne szklane naczynie.
6. Przy ew pomocy niebzposredniego wiatraka alkohol odparowuje. Alkohol jest latwopalny i ciezszy od powietrza, ostroznie z pomyslami na przyspieszenie procesu! Uzyskana substancja powinna byc bialym lub zlotym pyłem, ktory lekko podgrzany lub zbity daje z siebie cos ulepic.

Jak sie dawkuje? Bierzesz bucha i Cie nie ma :)

• 1316 / 234 / 0
Ramowy pisze:
Jak sie dawkuje? Bierzesz bucha i Cie nie ma :)
Właśnie to było clou mojego pytania. Bo już raz zrobiłem ekstrakcję i potem miałem wrażenie, że to będzie moja ostatnia.
  • 801 / 8 / 0
Po prostu nakładasz odpowiednio mało? Nie rozumiem kłopotu. Jezeli chcesz rozrzedzic to lepiej rób od razu w glicerynie.

• 20 / / 0
Przymierzam się do zakupu pierwszego waporyzatora. Zależy mi na jakości, poza tym ma go używać osoba z rakiem płuc. Z drugiej strony nie stać mnie na najlepszy sprzęt. Co polecicie? Za 300zl można dostać coś rozsadnego? Jesli nie, to ile muszę dołożyć?
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.