Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Od wielu lat zdarza mi sie zagladac na hypcia ale jakos nigdy nie zalozylem konta. Do dzis.
Moze ktos podpowie jakie mam opcje w polsce by leczyc bol stawow? Mam hemofilie i zwiazane z tym zwyrodnienia stawow, czasem naprawde ciezko sie ruszac...a to jeszcze nie pora, 32 lata raptem...
tramadol dziala z coraz mniejszym powodzeniem, poza tym lubie go przedawkowac, a nic ponizej jego mocy sie nie sprawdza
  • 155 / 46 / 0
Jeżeli na pewno chcesz wpierdalać się w opioidy, powiedz lekarzowi, że tramadol przestaje powoli działać. Może przejdziesz na mocniejsze opio, przykładowo hydromorfon, oksykodon, morfinę.
Nie ma, że za mocno.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.