Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Ogólnie mój znajomy ma hashimoto i chce spróbować m'ki, a ja się martwię o typka, właśnie tu się rodzi pytanie: Czy bezpieczne jest w ogóle stosowanie takich substancji przy takiej chorobie? Wpływa to bardziej negatywnie na organizm niż u przeciętnej osoby? Ktoś też choruje i może się wypowiedzieć lub po prostu wie coś więcej?
Im więcej informacji tym mniej się będę martwił o chłopa i przynajmniej będzie wiedział na czym stoi.
Dodam jeszcze, że ziomo pali i rzadko się zdarzy, że gorzej się poczuje ale to akurat chyba normalne, każdy czasem miewa słabego tripa.
Ale inaczej już jest jak pije alko; stąd się biorą moje obawy - jak już pije, to szybko odpada i gubi film. Może to zależy po prostu od słabej głowy albo innych czynników, ale przezorny zawsze ubezpieczony.
pozdro generał kutazhoff
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.