Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 916 / 171 / 0
Ponieważ mózg osoby z autyzmem różni się od zdrowego i narkotyki maja inne działanie. Ze względu na podobieństwo patologicznych zmian do zespołu aspergera schizofrenii i częściowo ADHD można posłużyć się tym właśnie w diagnozie.

Niewykluczone ze cpanie i miłowanie pewnej grupy substancji jest spowodowane wrodzona dysfunkcja mózgu i wystarczy zastosować odpowiednia terapie.

Spostrzeżenia:
Modulatora gaba
alkohol benzodiazepiny i wszystkie modulatora gaba działają 4 krotnie silniej. Już 25 ml wódki mnie ścina. 0,12 clonazolamu tez jest maksymalna dawka. 0,25 i mnie niema na 30 h. Dodatkowo brał jakiej kolwiek euforii chociaż cenie społeczne działanie GHB. Po ciagach brał skręta a jedynie silne pobudzenie i euforia. Hipomania. Czuć jak się pała neurony xd
Psychodeliki
Konieczna 4 krotnie większa dawka lizergamidow i skrócony czas działania tryptaminy podobnie fenetyloaminy często brał efektu, (małe doświadczenie)
Stymulanty
Brał euforii niezależnie od dawki ( betaletony tez) za to już od najmniejszych ilości hardcorowe pobudzenie wywołujące manie mimo 5-6 dniowych jazd na hex brak leków i psychoz. Czysty spokój.
Opioidy
Tutaj po 2 latach nadużywania dalej starcza mi paczka kodeiny. Po 3 już się boje o oddychanie euforia nie z tek ziemi. Reszta podobnie.
Dysocjanty
Dawka przeciętna powodują zachowania społeczne olbrzymie efekty antydepresyjne motywują nowe zainteresowania i chęć zmian oraz uczucie jestem bogiem

To taka moja hipoteza. Zmian w mózgu nie wypisze bo są dostępne ,a 2-fdck wchodzi za mocno

[mention]endother[/mention] , zaczynaj nazwę tematu od wielkej litery. Bardziej estetycznie to wygląda a i ja będę miał mniej roboty. /black goku
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 1294 / 230 / 0
Ciekawi mine temat zaburzeń, jednak gdziekolwiek o nich czytam, opisane są z punku widzenia terapeutów/badaczy i jest to chuja warte. Napisałbyś coś więcej o autyzmie z "pierwszej osoby"?
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 916 / 171 / 0
Wiele lat mi zajęło połączenie faktu innego działania leków z autyzmem. Nie jestem w stanie powiedzieć o sobie. Mój kolega z trochę bardziej zaawansowanym autyzmem stwierdził że mógłby leżeć 24 na 24 w Komorze deprywacyjnej.

Uzależnienie u osób z autyzmem jest niezwykle rzadkie. Przynajmniej ja nic nie znalazłem.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 9372 / 1823 / 2
Przyjrze sie tematowi.

Badales sobie moze poziom testa?
Interesowales sie metylacja?

Na razie "liznalem" temat i wyglada troche jakby wszystko w Twoim organizmie przebiegalo szybciej niz u reszty.
Leki i dragi dzialajace na zasadzie pobudzenia - moc wieksza.
Czyli keton i sygnal pobudzenia to podbicie dopy i noradry jednak juz hamujacy wplyw sero jest znikomy (stad brak euforii).

Benzo/alko pobudza GABA- mocniejsze dzialanie.

Uwazaj z procesami metylacji.
http://www.bioautyzm.pl/6-2/
Lapcie.

http://www15.zippyshare.com/v/WYAW7o3r/file.html

Przejrzyj to.
Ja przegladalem inne zrodla.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 9372 / 1823 / 2
Wchodzić i głosować
  • 34 / 4 / 0
[mention]endother[/mention] Masz jakieś doświadczenia z cannabis ?
  • 916 / 171 / 0
Sama idea autyzmu polega też na braku reakcji na bodźce tzw. rozleniwienie. Brak jakichkolwiek interakcji z otoczeniem. Skrajne przypadki polegają na tym że osobnik przestaje nawet jeść. Rozleniwienie które mnie ogarnia po THC jest po prostu straszne. Niemal mógł bym przestać oddychać. Właśnie w tym kierunku zmierzam... Jedyny ratunek to wyrobienie sobie nawyku aktywności. Za wszelką cenę staram się unikać kanna. Doprowadza mnie to do skrajnego zespołu amotywacyjnego.

Brałem 2-3 razy dlatego się nie wypowiadam za bardzo.
Wystarczy 20 % szans na przeżycie terapii by temu zapobiec.

Ps. wyszedłem z psychiatryka i mam nową diagnozę - zespół aspargera. Ale to się kuci z upośledzeniem na początku i niemal prawidłowym rozwojem od 14 roku życia. No cóż wtedy zacząłem żreć acodin i inne dragi więc mogę być nie adekwatnym przypadkiem.

[mention]Stteetart[/mention] czytałem to absolutna podstawa. Mam zamałe, a tam się znajdują receptory GBAB. Właściwie to tylko tych receptorów jest za mało. Dlatego dyso wyrównują. Jest wspomniane w pierwszym poście.
  • 9372 / 1823 / 2
Przeczytaj o wplywie mj na cialo migdalowate.

Zalacznik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
  • 34 / 4 / 0
21 grudnia 2017endother pisze:
Ps. wyszedłem z psychiatryka i mam nową diagnozę - zespół aspargera. Ale to się kuci z upośledzeniem na początku i niemal prawidłowym rozwojem od 14 roku życia.
To witam Cię w klubie. Może jednak masz tego Aspergera tak dodatkowo. Zresztą autyzm, asperger to przecież tylko umowne definicje, które się wzajemnie przenikają. Każdy organizm jest inny i trudno go wtłoczyć w utarte schematy. Z drugiej strony - skoro już trafiłeś do psychiatryka to chyba jest coś na rzeczy i ten rozwój po 14 roku tak nie do końca jest typowy...
  • 34 / 4 / 0
Mój Asperger nie przeszkadza mi czerpać radości z używania substancji zmieniających świadomość. Mam wrażenie, że nawet bywa pomocny - chociaż trudno to ocenić ze względu na brak skali porównawczej jak wszystko wygląda po drugiej stronie lustra.

PS. @endother dzięki za PW. Jeszcze nie mogę w ten sam sposób, gdyż nie mam uprawnień do PW - prawdopodobnie z powodu braku wystarczającej liczby postów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.