ODPOWIEDZ
  • 15 / 9 / 0
24 lipca 2024ledzeppelin2 pisze:
Stan psychiczny Magika pogorszył się po tym, gdy otrzymał wezwanie do odbycia obowiązkowej służby wojskowej. Raper chciał jej uniknąć, symulując chorobę psychiczną, aż w końcu, zdaniem jego kolegów, faktycznie sobie zaszkodził."Magik zaczął tak kombinować, że sobie zszargał psychikę. Obrał taktykę udawania osoby kompletnie niepoczytalnej. Dwa razy go odraczali, ale tylko na rok. To wmawianie sobie, że ma świra, że nic mu nie wychodzi, doprowadziło do tego, iż przemęczył organizm" - opowiadał Rahim "Gazecie Wyborczej".
O zmarłym albo dobrze albo wcale, a tym bardziej że wypowiedź jak ta była kierowane do mediów - co miał powiedzieć Rahim jako przyjaciel Piotrka?
"No generalnie Magik miał od dłuższego czasu problemy z narkotykami, a problemy prywatne zaczęły go przerastać, naćpał się znowu - a los chciał że ostatni raz. Odkleiło Magika i zdecydował się wyskoczyć z dziewiątego piętra w drugi dzień świąt, pozostawiając kobietę i 3 letniego synka " - no tak nieprzyjemnie to brzmi. Wierzę w to, że udawanie niepoczytalnego ze względu na komisję wojskową mogło mu namieszać w głowie - wzbraniał się od wojska i to jest normalne przy tym, co zaczęli tworzyć i osiągać. Niestety większość osób zapomina o trybie życia jakie prowadził i jakimi używkami to nakręcał. Moim zdaniem to główne czynniki jego śmierci, a sama komisja wojskowa to dobre alibi do tego co odjebał.
  • 3245 / 625 / 0
Już to napisałem co też jest wspomniane wyżej, że większość samobójstw jest z bólu i przerośnięcia przez ciężar nie do udzwignięcia, a pytania dlaczego, są zadawane bo tak wypada się zamartwiać i jest to pytanie emocjonalnie retoryczne. Są granice zaciskania zębów i brania czegoś na tzw klatę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1237 / 43
Ja po przeżyciu śmierci klinicznej inaczej już na to patrzę.
Prób samobójczych w sumie to miałem chyba ze cztery.

Pamiętacie film - "Łowca jeleni" ?
Tak jak jeden z głównych bohaterów co grał z każdym w rosyjską ruletkę.
Po prostu mam wyjebane na wszystko.

Zacytuję fragment powieści Jungera - "Na wpół okolona hełmem nieruchoma twarz i jednostajny głos, któremu wtórował hałas frontu, robiły wrażenie niesamowite powagi. Widać było po tym żołnierzu, że wypróbował wszelki strach aż do rozpaczy i nauczył się już nim gardzić. Zdawało się, że nic mu nie pozostawało prócz wielkiej męskiej obojętności."
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 781 / 120 / 0
24 lipca 2024Verbalhologram pisze:
Już to napisałem co też jest wspomniane wyżej, że większość samobójstw jest z bólu i przerośnięcia przez ciężar nie do udzwignięcia, a pytania dlaczego, są zadawane bo tak wypada się zamartwiać i jest to pytanie emocjonalnie retoryczne. Są granice zaciskania zębów i brania czegoś na tzw klatę.
podobno przed samą decyzją psychicznie czujesz się jak w środku płonącego budynku, ktoś to tak niegdyś opisał
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 5985 / 1237 / 43
Chuja prawda.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 781 / 120 / 0
to jak jest? bo ja nie wiem, nigdy z zamiarem bezpośrednim bym się nie odmeldował. Miałem pseudo-próbę w tym roku, taki bardziej zamiar ewentualny - wszamanie całego asortymentu alko, leków, benzo i do tego 30+mg 5meo

ale jakoś się obudziłem, wkurwiony i trochę wystraszony, tyle to dało, że nie piłem przez miesiąc po tym incydencie
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 15 / 9 / 0
Może jest tutaj ktoś, kto był w środku płonącego budynku i jest w stanie potwierdzić tą tezę?
No offence - ale moim zdaniem to porównanie jest mega głupie. Osobiście wydaje mi się, że wszystko zależne jest od tego w jakim stanie jesteś - zdrowy/śmiertelnie chory - nie/poczytalny - trzeźwy/zrobiony, a poza tym to jaka jest główna przyczyna/y targnięcia się na własne życie, ale okoliczności i sposób w jaki chcesz to zrobić.

Nie napiszę co mógłbym mieć w takowej sytuacji w głowie, może byłby to niesamowity natłok myśli, a może pierdolony wachlarz wspomnień - tych dobrych i złych, a może tylko dobrych lub tylko złych - nie wykluczam zwyczajnego zobojętnienia, kamiennej, zimnej postawy gdzie miałbym wyjebane na to co było, a przede wszystkim jest teraz, ale i będzie później. Nie chcę rozmyślać nad tym co miałbym w głowie stojąc na niestabilnym taborecie z zaciśniętą pętlą na szyi. Nikomu tego nie życzę, a mimo że miałem myśli o samobóju, to byłem i jestem zdania że jest to selekcja naturalna. Niemniej jednak dodam, że moim skromnym zdaniem to trzeba mieć naprawdę kurwa jaja aby się targnąć na własne życie poprzez powieszenie się/podcięcie żył/skok z wysokości która nie jest pewna i każdy kolejny sposób który sprawia że nie zdychacie natychmiastowo, a w cierpieniu/bólu/z sekundy na sekundę. Jeśli zdecydowałbym się na to, a zależałoby mi na czasie to tylko i wyłącznie na Jaworka, a ewentualnie wpierdolił coś co by mnie odcięło na szynach, a pociąg dokończyłby ten akt. Uważam też, że użycie ku temu liny czy też inne, równie popularne sposoby są niesamowicie nudne, niech ludzie wkładają w to więcej fantazji i finezji - co im zależy? Zostawiam bez komentarza już osobniki które decydują się na zrobienie tego w rodzinnym domu, na strychu, w piwnicy lub ogródku - tam gdzie własna matka/ojciec/rodzeństwo Cię zdejmuje :ojeju:
  • 5985 / 1237 / 43
Myślę, że jest to kwestia bardzo indywidualna i każdy inaczej to przeżywa, odbiera.
Wszystko zależy od tego jakim jest się człowiekiem.

No, a to co jest po śmierci to już inny temat.
Żaden żywy tego nie wie.
Ale każdy z nas kiedyś umrze.
  • 3027 / 648 / 0
Ludzie od wieków zastanawiają się nad tym co jest po śmierci i marnują na tym myśleniu energię, zamiast porządnie spojrzeć na to co jest tutaj i teraz, za życia! Gdyby tak robili, to zapewne ilość samobójców zmniejszyłaby się diametralnie.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 227 / 77 / 0
Raz pamiętam że miałem próbę, próbowałem się powiesić uprzednio wpierdalając benzo, alko i kodeinę by po prostu zasnąć i osunąć się z krzesła. kodeiny nawet nie wyakstrowałem z paracetamolu, czyli dodatkowo jeszcze z grama parasyfu wszamałem. Na szczęście się obudziłem wporę się dusząc na linie i dotarło do mnie co ja odjebuje. Teraz mam psychicznie jeszcze gorzej bo siedzę na banicji w Holce, po za tym z 100 tys długów i problem z pierdolonym alkoholem, ale nauczyłem się że nie warto i jakoś płynąć przez życie...
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.