20 sierpnia 2019GermanDoll pisze: W tym momencie już w ogóle nie boję się śmierci.
W zasadzie, bardziej tęsknię za nią, niż za jakąś niepewną przyszłością.
Sytuacji nie poprawia fakt, że sytuacja w której się znalazłam jest praktycznie bez wyjścia.
PS. do mnie z jakiegoś komisariatu policja dzwoniła pytać się czy znałem jakiegoś Maksa... A ja Nozera tylko po ksywie znałem przez tyle lat ;) I że miał mnie w kontaktach itp to dzwonią. Ja zgodnie z prawdą powiedziałem, że nie wiem kto to Maks
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown
Dodatkowo nie pomaga tutaj fakt, że tylko opiaty pozwalają mi psychicznie wytrzymać. Za dużo emocji się nałożyło na siebie. Za dużo problemów i za dużo popierdolonych spraw. Śmierć 3 z 5 najważniejszych dla mnie osób, spierdolenie czegoś na czym w życiu zależało mi najbardziej i czego już raczej nie będę miała szansy odbudować, rozjebane relacje, zdrowie które nie pozwala dosłownie na nic i które w sumie może niedługo samo wylogowac mnie z życia. Totalnie brak wsparcia i nałóg. Wiem co czuł Maks kiedy podejmował tą decyzję. Brak wiary, że cokolwiek może się zmienić. Bo już jest za bardzo spierdolone. Autentycznie, jeszcze jedne newsy o czymkolwiek i nie wyrobię z tym ciężarem. A wydaje mi się, że to nieuniknione, kwestia czasu. Więc pozostaje mi mieć nadzieję, że ojciec małej udzwignie kwestię jej wychowania. Aż wstyd się przyznać, ale ja już kurwa nie potrafię. Nie chcę patrzeć jak przejmuje mój bagaż emocjonalny, co niestety zaczynam obserwować. To kolejny gwóźdź do trumny.
From far away
Stays for a day
fenta odstaw jak najszybciej, przecież to ma więcej efektów negatywnych niż pozytywnych. Zastąp jeśli się da czymś lżejszym, a najlepiej odstawiaj pod okiem lekarza.
Sama dwa razy próbowałam się zabić, w ciągach to notorycznie myślałam o złotym, ale jakoś tak jeszcze wewnętrznie nie chce umierać.
@Germandoll wierzę w Ciebie dziewczyno, uwierz, że twoja śmierć będzie najgorsza traumą życiową dla twojej córki i może bardzo odbić się na jej dorosłym życiu. Najlepsze co możesz dla niej zrobić to walczyć dalej, pokażesz jej w ten sposób, że z każdego gówna można wyjść obronną ręką.
A metadon? Czy nie zaleczy aż tak bólu? No bo helena przecież i tak nie działa aż tak mocno przeciwbólowo jak morfina chociażby.
From far away
Stays for a day
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.