ODPOWIEDZ
  • 549 / 54 / 0
Jeśli pytanie nie nadaje się na nowy temat proszę przenieść do ogólnego jakiegoś.

W pracy jeżdżę wózkiem widłowym i ładowarką 10h dziennie, praktycznie wysiadam z nich tylko na przerwę i do toalety. Na razie kręgosłup nie dokucza mi od tego ciągłego siedzenia aż tak bardzo, żeby iść na l4. Jednak chciałbym pójść do lekarza, powiedzieć, że boli mi kręgosłup od tego ciągłego jeżdżenia i dostać zwolnienie. Tylko jak to wiarygodnie powiedzieć, żeby dostać to zwolnienie na dłużej niż tydzień? Jestem ostatnią osobą , która chodzi po zwolnieniach, ale tak jak traktuje się w tej pracy moją osobę, ja chciałbym tym samym się odwdzięczyć. Proszę o poważne odpowiedzi.
  • 3215 / 416 / 0
poszukaj sobie objawów świadczących o wystąpieniu rwy kulszowej, wbij je sobie do głowy i dobrze ją symuluj
ciężko mi powiedzieć jak duzą masz szansę, ale myśle, że spokojnie dostaniesz krótsze zwolnienie od rodzinnego, a potem możesz dalej kombinować u ortopedy do którego to skierowanie najpewniej uzyskasz
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 8 / 0
Lepiej- udaj się do rodzinnego i wyraźnie podkreśl, że od pracy siedzącej masz mocne bóle kręgosłupa. I tyle, nic więcej nie kombinuj.

Internista wypisze Ci l4 + prawdopodobnie skierowanie na rezonans.

Rodzinny nie ma podstaw, żeby Ci nie uwierzyć w ból kręgosłupa = wystawia l4 na 100%/
kontakt ze mną pod adresem: odurzony@tutanota.com
  • 419 / 44 / 0
bezpośrednio Ci nie mogę pomóc, ale w moich okolicach łatwiej jest kupić sobie l4 niż receptę na tramal.
na plecy przepisują za 50zł na jeden okres, czyli kilka tygodni, i tak niektórzy ciągną miesiącami.
  • 1008 / 203 / 2
Podobno w NFZ wymyślili jakiś nowy system kontroli zwolnień, więc nie wiem czy takie kupowanie lub wypisywanie ich za kasę przejdzie. Tylko nie wiem czy to już weszło, czy dopiero planują wprowadzić.
Najlepiej popytać kogoś kto ma przyjaciela lekarza, żeby po prostu wypisał w ramach przysługi.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
Z tego co wiem te całe elektroniczne zwolnienia (chyba to masz na mysli, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy) mają wejść najwcześniej na koniec czerwca bieżącego roku. Nie sądzę, że po dogadaniu się z lekarzem będzie to jakieś znaczące uszczelnienie.

edit: w tych elektronicznych zwolnieniach chodzi generalnie o to, że zwolnienie trafia z chwilą wystawienia do zusu - nie będzie tego 7dniowego czasu na dostarczenie kwitu pracodawcy, dzięki czemu możliwa będzie szybsza i "lepsza" kontrola rzeczywistego stanu pacjenta w przypadku zwolnienia krótkoterminowego
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 419 / 44 / 0
ta centralna elektroniczna baza danych ma uszczelnić system, na którym państwo traci chyba nawet kilkadziesiąt procent budżetu przeznaczonego na nfz. właśnie na tego typu wałkach na l4 np.
znając obecną władzę, to po prostu będzie im dużo wygodniej kontrolować lekarzy właśnie z pomocą elektronicznych plików. taki natychmiastowy dostęp do danych pacjentów i lekarzy da im mnóstwo możliwości.

ale to jeszcze potrwa. na razie lekarze niczego się nie boją, więc można śmiało pytać.
  • 419 / 44 / 0
od pierwszego grudnia wchodzi ten system elektronicznych zwolnień jc.
  • 594 / 34 / 0
Obwieszczam, że elektroniczny system zwolnień już działa dla firm, które coś tam opłaciły w ZUSie. Wiem, bo nie dostałem typowej kopi kwitka z kalki tylko wydruk z systemu, a szacowna pani lekarz przez kilka chwil raczyła mnie retorycznymi pytaniami, czy uda się zgłosić zwolnienie elektronicznie. Końcem końców udało się.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 419 / 44 / 0
słyszałem, że na l4 od lekarza można jechać tylko miesiąc, potem konieczna jest komisja lekarska (związana z zus?). a jest tak bo przez pierwszy miesiąc na l4 płaci pracodawca, potem już państwo.
to w przypadku gdy jesteśmy ubezpieczeni w zusie.

to co pisałem wcześniej, że niektórzy tak wyciągają maksymalny okres przebywania na zwolnieniu ( chyba pół roku na rok ) odnosi się do ubezpieczonych w krusie. ci to mają wyjebane.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.