Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 908 / 0
[mention]Limitbreaker[/mention]
Potwierdzam to ze sportem, ja nawet po dluzszym spacerze mam cieplej w stopy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 277 / 41 / 0
Jest jeszcze jedna przyczyna zimnych dłoni i stóp: niedoczynność tarczycy (Hashimoto). Jedna osoba z mojej rodziny cierpi na tę dolegliwość i zawsze było jej zimno szczególnie w dłonie i stopy. Teraz jest pod opieką endokrynologa i zażywa syntetyczne hormony tarczycy. Po leczeniu jej stan uległ znacznej poprawie - nie marznie już tak jak kiedyś.
Ja dla odmiany mam nadczynność %-D
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 163 / 5 / 0
Zwykle po zażyciu IPH mam zimne stopy, czuję taki chłód w tamtych częściach ciała, pomimo że nie jest mi jakoś specjalnie zimno, dziś wziąłem tylko aspirynę i mam zimne ręce.
  • 2809 / 364 / 0
Sorki za odświeżenie tematu ale chyba wiem co to może być . Zadam kilka pytań odnośnie objawów w celu upewnienia się. A więc czy zimne stopy i dłonie robią się sine ? ( nabierają koloru coś jakby fioletowego ? Tak się dzieje tylko przy niskich temperaturach czy podczas silnego stresu /emocji również? Proszę o więcej informacji bo chyba wiem co to może być.. sam się z tym zmagam od kilku lat ..
  • 1907 / 432 / 4
zwykle kiedy jest za dużo cpania i chlania... tak się dzieje...

... trzeba przestać
DXM
  • 2809 / 364 / 0
24 sierpnia 2020DuchPL pisze:
zwykle kiedy jest za dużo cpania i chlania... tak się dzieje...

... trzeba przestać
Nie koniecznie od ćpania i chlania!! . Jest coś takiego jak objawy Reyno ! Czyli skurcze tętnic w naczyniach krwionośnych!
  • 1907 / 432 / 4
napisałem ogólnikowo, stwierdzając takie objawy u osób, które namiętnie ćpają oraz spożywają alko

ciało "jakby" daje nam znać, że cos nie halo

odstawienie zazwyczaj pomaga i objawy ustają, specjalista nie jestem w dziedzinie kardio, opisuję tyko "coś" co sam wielokrotnie u siebie zauważałem - kiedy przesadzałem
DXM
  • 1640 / 1032 / 7
Zimne stopy oraz dłonie towarzyszą mi od zawsze, u mnie ma to na 1000% związek z niedoczynnością tarczycy. Nie wiem, jakie to ma odniesienie u panów, jednakże nie zawsze wszystko kręci się wokół ćpania. Oczywiście przyczyn może być wiele, oraz mogą być one różne. Jeden będzie miał problemy z krążeniem, drugi jeszcze coś innego.

Faktem jest, że w moim przypadku ten efekt się zdecydowanie nasila po zażyciu, uwaga: czegokolwiek.
Dyso, stimy, psychodeliki, opio, jeden pies. Jestem zawsze dwa razy zimniejsza, niż reszta. Wkręty znajomych po ketaminie bądź emce na imprezach, że to nienormalne i pewnie umieram przestały mnie bawić już wiele temu 😁

Nie da się z tym nic zrobić, a specjalnie jakoś z tego tytułu też nie cierpię.
  • 9391 / 1830 / 2
To sie (czasem)nazywa wazokonstrykcja. Przy wazokonstrykcji pomagaja wazodylatatory.
Śmiesznie, bo na tej liscie:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Wazodylatatory
Nie umiescili inozytolu.

Poza wazokonstrykcja w gre wchodzi bradykardia, niskie cisnienie, tarczyca i zaburzenia elektrolitowe.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2809 / 364 / 0
24 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Zimne stopy oraz dłonie towarzyszą mi od zawsze, u mnie ma to na 1000% związek z niedoczynnością tarczycy. Nie wiem, jakie to ma odniesienie u panów, jednakże nie zawsze wszystko kręci się wokół ćpania. Oczywiście przyczyn może być wiele, oraz mogą być one różne. Jeden będzie miał problemy z krążeniem, drugi jeszcze coś innego.

Faktem jest, że w moim przypadku ten efekt się zdecydowanie nasila po zażyciu, uwaga: czegokolwiek.
Dyso, stimy, psychodeliki, opio, jeden pies. Jestem zawsze dwa razy zimniejsza, niż reszta. Wkręty znajomych po ketaminie bądź emce na imprezach, że to nienormalne i pewnie umieram przestały mnie bawić już wiele temu 😁

Nie da się z tym nic zrobić, a specjalnie jakoś z tego tytułu też nie cierpię.
Rowniez mam niedoczynność tarczycy i wiele innych chorób wspolistniejacych . Ale u mnie sprawa z dłoniami i stopami ma już większy problem a więc mam niedokrwistość i również objawy reyno czyt. Skurcz tętnic i naczyń krwionośnych pod wpływem emocji albo zimna czasami nawet np. W lipcu gdy jest słońce +25 stopni Celsjusza a moje dłonie palce są sine bo jest problem z krążeniem...
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.