Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 42 / 1 / 0
Dokładnie, na każdy organizm działa co innego.
Jeden woli spalić biegiem a drugi mniej zjeść.
Podstawą jest ujemny bilans kaloryczny i zapewniona odpowiednia ilość białka.
Uwaga! Użytkownik seniorr jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 242 / 13 / 0
Wizz pójdź na siłownię i spytaj kogoś kto dobrze wygląda jak trenuje i masz problem z głowy :). Najlepiej wyglądają nie bez powodu ludzie uprawiający sporty walki + dodatkowo siłownię. U nich większość wysiłku to beztlenowy zajad czy tam interwałowe piekło jak wolicie. Żaden kulturysta lecący na jednocyfrowy bodyfat zazwyczaj 6-7% nie biega po posiłku zapewniam :). Jak redukuja zawsze rano i opcjonalnie po treningu. Zapytaj i tyle bedziesz miala problem z glowy :).
  • 554 / 14 / 0
Chłopcze, zastanow sie powaznie zanim cokolwiek tu napiszesz. Nie masz pojecia o czym mowisz, a najlepszym dowodem na to jest odsylanie mnie do artykulu, w ktorym autor popiera moje stanowisko, cyt. "Moim zdaniem nie powinno się wykonywać treningu cardio w 100% na czczo." (zr. od Ciebie - gympower.pl/trening-cardio/ )

Nie mowiąc juz o tym, ze nie rozrózniasz treningu wytrzymalosciowego od cardio.
Ponadto, manipulujesz teoriami, bo to co piszesz nijak się ma do artykułów, do ktorych mnie odsylasz. Z pominieciem faktu, ze przedstawiasz zdecydowane stanowisko w sprawach nierozstrzygnietych nawet wsrod wieloletnich dietetykow.

Nadmienie jeszcze, ze nigdzie nie napisalam dlaczego powinna jesc 4-5 posilkow dziennie, sam to sobie, dziecko, (blednie zresztą) dopowiedziales.

No, ale tak to jest jak cpun-mlodzik wpadnie na sfd, a dwa miesiace pozniej jest juz znawca sportu i zmienia swoje (a nawet innych!) zycie. :D
  • 181 / 4 / 0
Mam pytanie natury dietetycznej
bo ja waże 103 kilo
i jem bardzo dużo
lubię jeść bardzo dużo
nie będę się ograniczał
i jest taki naturalny preparat, który redukuje uczucie głodu
http://allegro.pl/himalaya-ayurslim-nat ... 56002.html

czy warto to kupić?
macie jakieś rady do otyłych?
wiem że chyba wszelkie diety odchudzające są z natury niezdrowe, takze nie proszę o rady w tym aspekcie.

pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono.
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 619 / 45 / 0
Żeby schudnąć, bilans kaloryczny w ciągu dnia musi być ujemny.
Nie ma innej drogi - tylko zdrowa dieta i trening.
Nie chcesz diety? Musisz trenować znacznie więcej.
Nie chcesz trenować? Musisz dopracować super dietę (ale wtedy zostanie Ci wisząca skóra).

Btw. Nie bez powodu w opisie napisali, żeby pić 1,5l wody, ograniczyć słodkie i tłuste jedzenie i ruszać się pół godziny dziennie.
Stosując się do samych tych rad, pewnie uda Ci się schudnąć.

PS. Najgorszy jest cukier - staraj się go ograniczyć kosztem zdrowego tłuszczu i białka.
  • 4807 / 267 / 0
moment pisze:
bo ja waże 103 kilo
Przy jakim wzroście?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3854 / 314 / 0
Rozpierdala mnie podejście tuczników: nie będę się ograniczał, magiczny preparat zrobi za mnie całą robotę. Zacznij jeździć na rowerze, albo idź popływać na basen, żeby na początku nie obciążać stawów. Przestań tyle żreć, bo zaczną kręcić polską wersję 'Mike i Molly' i obsadzą Cię w głównej roli, a pasek będziesz zakładał bumerangiem.
Dobiłem kiedyś do 98 kg i się przeraziłem. Po niecałych sześciu tygodniach miałem już 13 kg mniej, a po jakichś trzech miesiącach - 20. Odbiło mi potem ze 4 kg i tak trzymałem wagę.

A te ponad sto kilogramów każe mi kierować podejrzenia, że jest to alter-konto Masterfiltera :-D
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / 4 / 0
Na sam początek, jak nie chce ci się dupy ruszyć, tylko szukasz magicznych pigułek, to jedz to co jesz, ale mniej. N
Odpuść słodkie napoje, zamień chleb na razowy. Na sam początek wystarczy, trochę kg zgubisz, ale później waga się zatrzyma i już trzeba będzie zapierdalać.
  • 181 / 4 / 0
Światło pisze:
moment pisze:
bo ja waże 103 kilo
Przy jakim wzroście?
172 cm....

słuchajcie, po przestudiowaniu znalazłem coś co może pomóc, moje sugestie są takie:

Na pozbycie się tłuszczu polecam mieloną kawę z masłem (najlepiej zieloną kawę)... podobno dobrze jest wrzucić w chuj dużo masła, na przykład 3 czubate łyżeczki
i miętę, która niweluje uczucie głodu
i czerwoną herbatę Pu-erh, która między innymi pobudza procesy trawienne.
Uwaga! Użytkownik moment nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 314 / 0
Lepiej pobudź swój mózg, żeby wyjść wytoczyć się z oblanego tłuszczem kurwidołka i spalać kalorie. Jeżeli w tak młodym wieku i przy takim wzroście ważysz ponad stówę, to pomyśl, co będzie za lat kilka(naście), kiedy metabolizm zacznie hamować. Jedynym plusem takiej wagi jest fakt, że grubasów trudniej uprowadzić, więc pewnie nikt nie porwie Cię dla okupu, bo wózkiem widłowym nie idzie rozwinąć zawrotnej prędkości.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.