Czy to prawda że stymuluje porost włosów?
Stymuluje wzrost włosów, ale na samym początku stosowania wypadanie włosów chwilowo się nasila.
Minoxidil sprawdza się w stymulowaniu zarostu również na twarzy. z 5 lat temu stosowałem w tym celu i uzyskałem poprawę.
W sumie stosowalem go 5/6 miesięcy żeby uzyskać pożądany efekt. Z totalnego dziewiczego wąsa i braku zarostu coś wyrosło
Są na zagranicznych forach tematy temu poświęcone.
Jeżeli chodzi o preparat, to warto zainwestować w Rogaine 5% w piance. Jest najdroższy ale aplikacja wygodna do tego celu.
Pamiętać o nawilżaniu twarzy w międzyczasie bo strasznie wysusza.
Uboków nie zaobserowałem.
Po kuracji wypadało by podtrzymywać efekt poprzez aplikacje raz na jakiś czas bo włosy potrafią powiedzieć papa. Trochę zarostu tak straciłem.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
10 września 2018nico123 pisze: Nie wiem czy gra jest warta świeczki. Ten lek może walić po sercu. Co ci po nim urośnie to wypadnie po zakończeniu kuracji. Na pewnym polskim forum o łysieniu więcej entuzjazmu budzą blockery dht, RU i CB. Tutaj także problem bo to substancje eksperymentalne wiec ryzyko wcale nie mniejsze. Ogólnie z leczeniem z łysienia jest tak że włosów ci nie koniecznie przybędzie, może zagęścisz to co zostało. A można przy tym stracić zdrowie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.