Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 26 / / 0
Jak dbacie (o ile dbacie) o swój wzrok? suplementy? krople? mam przekrwione jedno oko mimo że nie jestem ćpunem, nie siedzę nie wiadomo ile przy kompie i nie jestem alergikiem.
  • 3854 / 316 / 0
Nie muszę dbać, bo mam zajebisty wzrok. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko wbudowania kamery termowizyjnej, i byłbym zadowolony :cheesy: Wzrok to mój najsilniejszy zmysł.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / 18 / 0
Suplementy z luteiną np. Luteina bio complex u mnie dobrze wpływa na kondycje oczu i ostrość widzenia.
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 747 / 38 / 0
Tak jak kolega wyżej Luteina + co jakiś czas polecam zakraplanie oczu. Jeżeli robi ci się tylko jedno oko czerwone to radziłbym się zbadać na alergie (chociaż pisałeś że nie jestes alergikiem ale moze sie nie badales :P ) bo mi też tak jedno oko czerwone sie robiło i okazało się że mam alergie na roztocza.
  • 5299 / 104 / 0
Zaciągasz się trawką tylko na jedno płuco to i jeden ocz jest czerwony ino
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 23 / / 0
Z pewnością konieczne jest przemywanie oczu co jakiś czas, używanie soli fizjologicznej czy też kropli również pomaga, gdyż nawilża oczy, przez co są mniej podrażnione i zaczerwienione.
Podobno wpływ na stan oczu ma również spożywanie zalecanej dziennie dawki ilości płynów. Częsty kontakt ze świeżym powietrzem, systematyczne wietrzenie pomieszczeń, czy też korzystanie z nawilżaczy powietrza również pomaga. Podobno jakiś tam wpływ, choć stosunkowo nieduży w porównaniu z np. kroplami, ma częste mruganie powiekami.

A co do chemikaliów - wcześniej stosowałem Systane Ultra, z których byłem zadowolony, teraz używam Betadrin, są jeszcze lepsze, a oczy po zaaplikowaniu są bialusieńkie :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.