Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 158 / 6 / 0
Witaminy łykam, przez jakiś czas jadłem nawet skrzyp :)
Siedzę teraz w domu, nie wyciskam syfów. Im bardziej staram się nie dotykać twarzy tym częściej to robię, zaraz mnie coś swędzi itp. I często śpię z ręką właśnie pod prawym policzkiem, chyba powinienem to zmienić? :D
  • 507 / 11 / 0
Czyli dobrze trafiłam. Tak, zdecydowanie powinieneś oduczyć się spania na dłoni. Do tego pewnie zwykle na prawym boku śpisz? Oprócz powstrzymywana się od macania twarzy, zmieniaj często poszewkę od poduszki i nie wycieraj buźki ręcznikiem, pozwól jej samej wyschnąć. Nawilżaj regularnie twarz, myj 2x dziennie żelem do twarzy i poza tym zostaw ją w spokoju.

Jakkolwiek to nie zabrzmi, wygląda na to że nabawiłeś się tego trądziku właśnie przez rzucenie ćpania, chlania i palenia. ;) Używek nie bierzesz, a nerwowość / stres pozostały, nie masz co zrobić z rękami, więc zwyczajnie na tle nerwowym często dotykasz twarzy. Mogę Cię pocieszyć że jesteś w lepszej sytuacji niż większość tutaj piszących, wszak nawyki można zmienić, a np. unormować poziom hormonów jest trudniej.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 39 / 1 / 0
Polecam Wam stosowany przeze mnie i to od długiego czasu, sok z aloesu. Dziennie przed snem nalewam go na waciki kosmetyczne i przecieram twarz. Pomaga i to bardzo nie tylko na pryszcze przy ćpaniu ale na wiele zmian skórnych.
  • 101 / / 0
Ostatnio kupiłem mydło siarkowa moc jest ok nawet likwiduje mi pryszcze oczywiście nie działa jakoś spektakularnie ale jednak zauważalnie ma jednak minus strasznie wysusza skórę.
And I really don't care who dislikes me or why
The people that dislikes me have nothing to lose
Say whatever you want motherfucker
Just say my name
Thats all I need, because you know what?
I ain't going nowhere until I've done it all
  • 118 / / 0
@Predose

przy wszystkich takich wynalazkach lepiej przetestować działanie na fragmencie skóry, żeby potem nie wyglądać jak potwór. Mnie jak i wiele osób aloes uczula - swędzenie skóry zaraz po, z tą sławną maseczką z drożdży i mleka miałem podobnie a nawet gorzej ;))
  • 721 / 3 / 0
Dolor pisze:
Ostatnio kupiłem mydło siarkowa moc jest ok nawet likwiduje mi pryszcze oczywiście nie działa jakoś spektakularnie ale jednak zauważalnie ma jednak minus strasznie wysusza skórę.
Ten mydło jest dobre, jednak warto po użyciu dodatkowo nałożyć trochę np. Nivei soft (która nie jest taka tłusta i nie zapycha), wtedy jest okej. Nie ma tego uczucia ściągniętej skóry i maski na twarzy.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 118 / / 0
Nafta kosmetyczna(ta z wit a+e) i olejek pichtowy to strzał w dziesiątkę. Do tego stosuje od tygodnia cynk i robię parówki z sodą oczyszczoną i twarz wygląda od razu zdrowiej. :)
  • 90 / 2 / 0
Przy stosowaniu tych wszystkich maści bardzo wysusza się skóra. Też przemywałem zawsze twarz żelem do mycia twarzy, ale to potem potęgowało suchość skóry. Także, pamiętam że dermatolog odradzał mi mycie tymi żelami, i stosowanie kremu do nawilżania tylko wieczorem. Na szczęście problem zniknął, ale co się nałykałem antybiotyków to moje.
  • 733 / 2 / 0
Trafiłam gdzieś ostatnio w internetach na taki środek jak octanisept. Ludzie w komentarzach bardzo wychwalali ten środek - że jest dobry na wszystko, na rany, na pryszcze, wysypki, blizny itd. Próbował ktoś z was może?

Poza tym to powiem wam, że jakiś czas temu miałam komputerowe badanie cery. Kobieta mierzyła mi poziom nawilżenia i natłuszczenia cery. Zawsze sądziłam, że mam cerę tłustą/mieszaną, a po badaniu okazało się, że moja cera jest niedotłuszczona i skrajnie wysuszona. Także to, że mam tłusty ryj było tylko i wyłącznie bzdurą, którą wkręciłam sobie będąc dawno temu w ciągu na amf. Przez tę wkrętę przez długi okres czasu używałam kremów matujących i ogółem kosmetyków wysuszających dla cery trądzikowej (mimo, że trądziku nigdy nie miałam). I co się okazuje, tym właśnie zamęczyłam sobie cerę.

Od jakiegoś czasu stosuję zupełnie inny zestaw kosmetyków: ogólnie peeling rano i wieczorem, na noc tłusty krem nawilżający, na dzień pół-tłusty krem do cery wrażliwej. Efekty są.. niesamowite! Na buzi nie mam ani jednego pryszcza, zniknęło też większość chropowatości. Jedyne co mi zostało to troszkę chropowatości na linii żuchwy, ale to sprawy hormonów. No, i czasami też mam uczulenie, ale to już inna bajka.

Powiecie pewnie, że peeling codziennie rano i wieczorem to męka dla twarzy. Jednakże, przy cerze skłonnej bardziej do zaskórników, niż do innych zmian jest to super rozwiązanie (zaskórniki często tworzą się przez nieusunięty z twarzy martwy naskórek). Tylko trzeba pamiętać, że wtedy należy szczególnie dbać o nawilżenie cery.

Wybaczcie mi ilość tekstu, ale jestem po prostu pod wrażeniem tego, jak naprawiła mi się cera. Bo w przeciągu ok. 3 tygodni (!!!) stan cery poprawił się na tyle, że nie wstydziłabym się wyjść z chaty bez podkładu.
Na zakończenie wiadomość do was: zastanówcie się dobrze, czy używacie kosmetyków odpowiednich do waszego typu cery. ;)
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 721 / 3 / 0
ifau pisze:
Trafiłam gdzieś ostatnio w internetach na taki środek jak octanisept.
Octenisept. Tak, bardzo fajna sprawa, trochę kosztuje ale warto. Odkażam tym wszystko, od ran, pryszczy do wacików przed zastrzykami, polecam serdecznie :-D

Co do wypowiedzi wyżej. Miałam taką samą sytuację, myślałam, że mam dużo pryszczy, trądzik, miliony kosmetyków/preparatów na to, a okazało się, że cerę mam suchą, naczynkową, momentami atopową wręcz. Lepiej przejść się do dermatologa i dowiedzieć się wszystkiego niż sobie niepotrzebnie szkodzić.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.