Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 93 / / 0
z tą wzmożoną higieną nie do końca się zgodzę. chyba, że ktoś wcześniej miał zaniżoną. mycie 2 razy dziennie w zupełności wystarczy. tu nie działa zasada im więcej tym lepiej, bo może się to źle skończyć - pogorszeniem stanu.
  • 1342 / 48 / 0
A ja tak trochę z innej beczki. Może i nie mam zbyt wielu syfów na ryju, ale przeważnie przez 1-3 dni po zabawie z psychodelikami/empatogenami (nawet po euforycznych ketonach!!!) moja twarz jest gładka jak zadek niemowlaka. :) Wydaje mi się, że czasami po paleniu kanna też jest lepiej niż było dzień wcześniej. Potem wszystko wraca do normy. Skąd może brać się taki efekt?
SESH
  • 3205 / 176 / 0
organizm jest zmuszony do intensywniejszej pracy/wydalania/oczyszczania się z trucizny narkotykowej, i przy okazji oczyszcza całą resztę.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 1 / 0
pamiętam, że jak byłem na moklobemidzie to strasznie się pociłem i zaczeły mi się robić malutkie pryszcze na klacie i plecach. A jak lekarka zamieniła mi moklo na bezo to odwrotnie - ani jednego pryszcza :cool:
  • 190 / 6 / 0
http://nutritionfacts.org/video/the-acn ... s-of-milk/ -- przedstawienie powiązania między konsumpcją mleka a syfami.
Czemu nie jesć tej b12? B12 jest bardzo ważna, a jak się pije alkohol, kawę, stresuje, to bywa że są jej niedobory.
  • 150 / 3 / 0
Ja w liceum miałem straszny problem z pryszczami - lekarz przepisał mi Brevoxyl, co jak pisali poprzednicy powodowało bardzo wysuszoną skórę. Czasem potrafiła odchodzić płatami, już nie wiem co gorsze. Pomogło dopiero mycie twarzy szarym mydłem co kilka godzin. Teraz mam z goła inny problem - od kiedy zacząłem w miarę regularnie zażywać wszelkiego rodzaju "środki", moja skóra stała się bardzo potliwa i przetłuszczające się. Włosy potrafią być tłuste po kilku godzinach od umycia. Macie jakieś pomysły, czym mogłoby to być spowodowane?
  • 53 / / 0
Polecam maść ichitilową i tormentiol, tanio w aptece można dostać.
  • 1251 / 4 / 0
Cipacz pisze:
Polecam maść ichitilową i tormentiol, tanio w aptece można dostać.
A ja nie polecam. Też ktoś mądry mi to kiedyś zalecał - na początku pomaga, ale w perspektywie długoterminowej można sobie kuku zrobić.

Z maści to tylko retinoidy na receptę - zorac roxx.

Od środka wit b, cynk i masa wit a+e.
  • 1251 / 4 / 0
ile umiesz dostrzec pisze:
http://nutritionfacts.org/video/the-acn ... s-of-milk/ -- przedstawienie powiązania między konsumpcją mleka a syfami.
Czemu nie jesć tej b12? B12 jest bardzo ważna, a jak się pije alkohol, kawę, stresuje, to bywa że są jej niedobory.
Związek jest głównie między problemami pokarmowymi a pryszczami. Jako że sporo osób nie toleruje mleka, może pogarszać u nich stan skóry.
Ja akurat na produktach mlecznych się wychowałem i po dziś dzień stanowią podstawę mojej diety. W moim przypadku głównie szkodą rzeczy ostre i słodkie.

Wit b12 pogarsza syfy, a duże jej dawki np. w zastrzykach mogą wywoływać trądzik u osób, które nigdy na niego nie cierpiały.
Mechanizm nie jest do końca wyjaśniony ale istnieje wiele hipotez.
  • 2372 / 57 / 0
No i ostre pokarmy wzmagają wyskakiwanie (gdzieś chyba wyczytałem, jak źle przypomniałem sobie, niech ktoś poprawi).
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.