Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1251 / 4 / 0
Nie wiem, czy będę dalej ćpał - to raczej dość silny impuls do zmian.
Na pewno nie ruszę ketonów - co innego LSD czy mj.

Póki co nawet zjedzenie słonego sera białego w sałatce powoduje u mnie ból i duszności.
Byłem u kardiologa i najprawdopodobniej mam to, czego się obawiałem - niedokrwienie serca (choroba wieńcowa, dusznica bolesna).

Czeka mnie EKG wysiłkowe, echo serca oraz morfologia (poziom elektrolitów).
Zwykłe EKG ma wykrywalność do 30% choroby wieńcowej, wysiłkowe ok. 70%.

Mam tylko nadzieje, że młody organizm po latach da radę się zregenerować i będę mógł normalnie uprawiać sporty czy pić zieloną herbatę jak normalny człowiek... Na razie nie ma mowy nawet o łyku.

Pod koniec zeszłego roku zaczęło się poważniej sypać - odczekałem miesiąc. Była lekka poprawa + miałem nadzieję, że to jednak coś z płucami czy np. żołądkiem. Tydzień temu umiarkowanie dałem w palnik i uświadomiłem się, że zdecydowanie są to problemy z pikawą.
  • 992 / 25 / 0
No astralny szybko przyszło nie? Pamiętam jeszcze Twój wątek o ahedonii, jak wdupczałeś suplementy razem z ketonami. Za głupotę się płaci wysoką cenę, tym bardziej jak niszczy się organizm na własne życzenie.

Życzę powrotu do zdrowia.

@bamboa puls 57/min to idealny puls dla sportowca, tym bardziej przy dobrym ciśnieniu.
  • 138 / 1 / 0
Dlaczego zdrowie docenia się wtedy, kiedy zaczyna sie je tracic?!
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 37 / / 0
SpiralTribe23 pisze:
Dlaczego zdrowie docenia się wtedy, kiedy zaczyna sie je tracic?!
Święte słowa. Jak człowiek jest zdrowy to przeważnie lekceważy pewne sprawy zdrowotne. Ale faktem jest, że trzeba cały czas względnie dbać o zdrowie.
Autor powyższego postu nie pisał prawdy
  • 4807 / 268 / 0
Pewnie dlatego że jak ma się dobre zdrowie to się go nie odczuwa.

Za byłą dziewczyną też się tęskni no nie? Ta ma zasady, honor i nie wraca do chuja który ją źle traktował.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 5299 / 104 / 0
Bo to trochę jak ze Litwą jest. Pierwiej miał we dupie a później nagle " Litwo, Ojczyzno moja! "
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 368 / 10 / 0
Zdrowie ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie co cię utracił.
  • 41 / 1 / 0
Szlachetne zdrowie
nikt sie nie dowie
jako smakujesz
az sie zepsujesz.
  • 1251 / 4 / 0
Niestety to nie dotyczy tylko zdrowia - często trzeba sięgnąć dna, by móc się dobrze odbić :)
Taka już natura większości ludzi. Ja mam szczególną tendencję do budzenia się z ręką w nocniku...

Szkoda tylko, że zdrowie naprawić jest ciężko. W przypadku choroby wieńcowej obawiam się, że błędy młodości będą mnie nękały przez resztę mojego krótkiego życia :wall:

Podobno serce ma tempo regeneracji tylko rzędu 1% rocznie. Każdy stres czy używka trwale nanoszą mikro-uszkodzenia. Jak się zbierze ich dostateczna ilość - w końcu zaczyna się dziać źle.

Całą nadzieję pokładam w rozwoju medycyny. Z publikacji naukowych wynika, że odpowiednie technologie są już znane a nawet opatentowane. Problem jest zawsze jeden i ten sam - kasa.

Gdyby ktoś chciał udać się do kardiologa:
Po obdzwonieniu darmowych placówek w Warszawie (mając już skierowanie od internisty) najkrótszy czas oczekiwania to 4 miesiące na wizytę, na której dostaje się skierowanie na badania, na które również trzeba czekać + kolejna wizyta u kardiologa na przepisanie leków / interpretację wyników.
Absolutne minimum wynosi pół roku.

Prywatnie wizyta u specjalisty (bez tytułu profesora) - 150 zł każda
EKG wysiłkowe i Echo serca - po 140 zł
+ inne badania
+ leki

Niech więc ktoś mi powie, że zdrowia kupić nie można ;)
Powoli zaczyna się to robić możliwe.
  • 1857 / 70 / 80
Ziomuś poczekałbyś te pół roku to miałbyś na 10+g pentedronu xDD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.