Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 182 / 2 / 0
Nie jestem pewna czy to to samo, ale chyba zdarzyło mi się tak parę razy.
Siedzę zmęczona czując lekkie odrealnienie i wtedy taki nagły-pstryk- w głowie. Chwilowe oszołomienie i w tym samym czasie uczucie jakby przez sekundę zatrząsł się cały obraz. Dziwne, ale nie jakieś bardzo nieprzyjemne.
  • 1521 / 73 / 0
Dla potomnych dodam że taki trzask w ilości jednego ujawnił mi się po przerobieniu 2g mefedronu IV w 2-3h przy próbie zaśnięcia.
tekst powyżej =/= prawda
  • 327 / 4 / 0
Tu chodzi o takie dziwne uczucie jak np chcemy zasnąc w jakimś miejscu w którym nie da rady i jest nagłe "pierdolnięcie" jakbyśmy spadli z czegoś i przywalili w glebę ? Bo jeżeli o tym mowa to uczucie jest kozackie nie wiem czemu tego by nie lubić, uczucie spadania kiedy się wchodzi w LD to też jedno z najlepszych uczuć jakie można doznać :D
  • 1521 / 73 / 0
@up A teraz wyobraź sobie że popierdalasz motorkiem/furmaną grubo ponad 200km/h (wiadomo ćpuneria lubi dreszczyk emocji) i nagle dostajesz 'zapsa' po którym oszołomienie trwa dajmy na to 1,5s, przy równych 200km/h przejedziesz ponad 70m, teraz nasunęła się refleksja?
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez Satif, łącznie zmieniany 3 razy.
tekst powyżej =/= prawda
  • 452 / 2 / 0
no na krótką metę, jako jakieś nietypowe uczucie to jest fajne ale jak napierdala ci to od paru dni co paręnaście minut to już przestaje być takie nietypowe i fajne i zaczyna wkurwiać.
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 684 / 10 / 0
A jak czesto bierzesz DXM? Brain zaps = odstawka ssri. DXM = ssri. Przeszlo ci po wzieciu DXM. Wniosek...?
  • 3129 / 26 / 0
DXM nie jest SSRI.
High, how are you?
  • 2777 / 37 / 0
chusajn pisze:
DXM nie jest SSRI.
O, a to dlaczego?

Ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć. :cheesy:
  • 1217 / 21 / 0
DXM JEST SSRI. Do tematu: "Brain zaps" są charakterystyczne dla odstawiania SSRI, ja miałem je zarówno po sertralinie jak i wenlafaksynie, a także po 1,5 dnia niebrania paroksetyny. Po ciągach deksowych tego nie zauważyłem. Było to coś w stylu takiego "prądu" strzelającego w mózgu, i sflaczenia mięśni na jakieś 1/3 sekundy, że jak szedłem przez miasto to zamiast normalnie stanąć na nodze po prostu "klapałem" nią jak kaczka za każdym razem gdy to się pojawiło. Ma to zdecydowanie coś wspólnego z serotoniną, ale pierwszy raz czytam, że ktoś miał to po czymś innym niż antydepresanty. Na pewno przejdzie, myślę że małe dawki deksa (ok. 150mg) powinny pomóc, ale pewien nie jestem.

FASTEDIT: Zapomniałem dodać, że takie "zapsy" pojawiały się również w innych częściach ciała podczas odstawki SSRI/SNRI. Dziwne uczucie, ale niezbyt przeszkadzało mi w funkcjonowaniu.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez Psychopath, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
DXM jest SRI, nie SSRI.
High, how are you?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.