bo nie mam wystarczającej wiedzy,
ale chciałabym dopytać o laserową korekcję wzroku, jaką miałeś wadę i czy widać efekty?
Sama się nad tym zastanawiam, stąd moje zainteresowanie.
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
Przychylam się do zdania allada - lepiej nie ćpieć nic i nie ryzykować.
jest ok, ale chyba sobie już odpuszczę bo po przerwie mam zalecenie znowu atakować dexamethason i to 3x dziennie, a na ulotce napisane: "w dużych dawkach nie należy stosować z lekami... porażającymi akomodację oka lub rozszerzającymi źrenicę (np. atropiną) ponieważ zwiększa się ryzyko podwyższenia ciśnienia w oczach, zwłaszcza u pacjentów predysponowanych". Chociaż jak zaraz po poszedłem do lustra to źrenice wydawały się normalne, a diabeł kusi :diabolic:
Chodzi mi o operacje, leki, dojazdy itd itd. Oczywiście przybliżone koszty bo raczej nie masz każdego paragonu :)
Scalam. -dsn
jeśli mogę dodać post pod swoim postem - od tego czasu ponownie paliłem dmt, jadłem grzybki i kartonikowałem nbome (opisy na blogu, link do niego 4posty wyżej) i ciśnienie mam w normie a oczy okej; może kogoś to info wyluzuje jak będzie miał podobną sytuację
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.