Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
Co Wy na to?
Kolejne zastosowanie marihuany i następny plus do jej legalizacji :)
53
65%
Insulina jest lepsza
7
9%
Sam nie wiem
14
17%
Mnie to nie obchodzi
8
10%

Liczba głosów: 82

ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Moje babcie miały cukrzyce moja mama też, a tata ma lekką więc możliwe że ja też na to zachoruje...
Przez to ze moi rodzice mają cukrzyce mamy w domu przyrząd do badania cukru we krwi.
Czytałem gdzieś na tym forum że mj zmniejsza ilość cukru we krwi więc zakupiłem połówkę i zacząłem to badać...

Przed zapaleniem miałem 90 jednostek cukru we krwi (normą jest od 79,2 do 109,8), po zapaleniu miałem 83,4 jednostek cukru we krwi, a po 30 minutach od spalenia się miałem 77,4 jednostek cukru we krwi.

Czyżby to oznaczało, że jeżeli ktoś by zachorował na cukrzyce, to by wystarczyło zapalić mj, a nie wszczykiwać sobie insulinę. Lub też przypalać trawkę profilaktycznie żeby nie zachorować na cukrzyce.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 884 / 30 / 0
Taak, myślę że zrewolucjonizujesz całą medycynę tym pomysłem ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Singaja »
Nie da sie oczywiscie zastapic insuliny przez mj:) Insulina jest potrzebna m.in. zeby organizm czlowieka mogl przyswajac wlasnie cukier, dlatego cukrzycy majac niedobor insuliny maja problemy z przyswajaniem cukru(i dlatego maja go zawyzona ilosc we krwi). Nie jestem pewien dlaczego wlasciwie po mj poziom cukru spada , ale przypuszczam ze jest on po prostu wydalany,a nie przyswajany.
  • 73 / / 0
Nieprzeczytany post autor: polo »
ale on nie mowi o leku tylko o działaniu dorażnym
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: edż »
Jak sie jest cukrzykiem to z tego co wiem ( a co nieco jednak kurwa wiem ) cukier we krwi po prostu szaleje. O ile u mnie ( zdrowego ) jest zawsze w normie to u cukrzyka raz jest za duzo, raz za malo generalnie nigdy dobrze nie jest :D Kumpla mam co sie napierdolic potrafil tak ze przytomnosc tracil a cukru mial 300, mimo iz alkohol niby wysysa cukier :D Cukrzyca to po prostu choroba ktoa pierdoli cukier,a a insulina mozna go stabilizowac. Jednak insulina nie jest na cukrzyce lekarstwem :)
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
prosta odpowiedz: Kolejne zastosowanie marihuany i następny plus do jej legalizacji ! ! !
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
prosta odpowiedz: Kolejne zastosowanie marihuany i następny plus do jej legalizacji ! ! !
czy to nie jest stiwerdzenie zbyt pochopne?

trzeba by przeprowadzic w 3 niezaleznych instytutach badania, przynajmniej na 50-80 osobach aby to potwierdzic
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Moja babcia dostaje insuline i zawsze musi coś zjejść żeby insulina miała coś "zbić" bo jak nie zje to będzie miała b. mało cukru i czasami jak sie zapomniała zjejść to albo zasypiała, nie gadała i wogule nie reagowała (szpilki jej nie wbijałem :-p ) alebo ryczała jak by coś ją bolało a nic nie chciała powiedzieć tylko jak by ją szatan opętał a mama jak ma mało cukru to ja aż trzęsie przynajmniej tak mówi mame nie namówie na palenie bo wiem jaki ma do tego stosunek a nawed to po co jej to a babci nie dam bo coś by sie stało jeszcze bo ona ma shize
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SharkyPL »
Haszkomora może? Rozpal ognisko z kilograma weedu i haszu na środku pokoju, uszczelnij okna i drzwi i tak siedźcie. Kielbaski upieczcie.. (jak zdazycie :D)

Problem cukrzycy z glowy.

A tak na poważnie: Insulina insuliną, trzeba pomyśleć... skoro insulina jest potrzebna w organizmie do REGULOWANIA cukru, to ona musi po prostu byc. Spalimy sobie gandzie akurat kiedy bedziemy mieli zbyt malo cukru we krwi i mdlejemy.

Jeśli się mylę - poprawcie mnie;)
Uwaga! Użytkownik SharkyPL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
mam cukrzycę więc mogę potwierdzić, że mj obniża cukier i to nawet znacznie, przez to też potem następuje zwykle uczucie głodu. ale to co ciekawe jest, to fakt, że thc może hamować rozwój retinopatii cukrzycowej na przykład. przyda mi się.
euphoria
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.