Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
po co czytać tą książkę, skoro w pdfie na chomiku jest dostępny "monar na bajzlu" poświecony wlasnie iniekcjom i napisany bardziej przystepnym jezykiem?
  • 811 / 5 / 6
Jak to jest do kurwy nędzy, że latając po wszystkich aptekach i pytając o staze to nigdzie nie moge jej kupić? Poszukuje takiej:

http://www.doz.pl/apteka/p14237-Opaska_ ... -Gum_1_szt

Paskiem po prostu nie wygodnie mi się robi. Nie wiem co z tymi aptekami, jedyna staza jaka była to jakaś plastikowa i to w cenie 20zł to podziękowałem...
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 131 / / 0
Niewygodnie? No daj spokój, pasek najlepsza staza, jeśli porządna skóra. Kosmaty szalik też daje radę, no i od biedy nawet rękaw bluzy nie przeszkadza (nie trzeba nawet zdejmować całej).
  • 721 / 3 / 0
Satynowy krawat też. Albo opcja taka, że masz metr gumy szerokiej z pasmanterii, stajesz stopą na to, owijasz łapkę, drugi koniec w zęby. Jak już jesteś w żyle, to wystarczy, ze puścisz z zębów i sama spada na ziemię, proste i wygodne :-D
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 869 / 15 / 0
stazy nie kupuje się w aptece, tylko w sklepach medycznych
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 811 / 5 / 6
w3ird pisze:
Satynowy krawat też. Albo opcja taka, że masz metr gumy szerokiej z pasmanterii, stajesz stopą na to, owijasz łapkę, drugi koniec w zęby. Jak już jesteś w żyle, to wystarczy, ze puścisz z zębów i sama spada na ziemię, proste i wygodne :-D
Ciekawy sposób z tą gumą ;-) Będe musiał przetestować. Pasek mam taki szeroki mega, w chuj twardy, strasznie niewygodnie się nim operuje. Czas kupić nowy %-D
ohYeah pisze:
stazy nie kupuje się w aptece, tylko w sklepach medycznych
Tak szczerze powiedziawszy, to jeszcze takiego nie widziałem na oczy ^^
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 721 / 3 / 0
Paskiem to ja w ogóle nie potrafię się obsłużyć. Na początku jak jeszcze miałam ładną instalację to pukałam bez stazy (do dzisiaj się od święta zdarzy), a jak już kiepsko było to próbowałam właśnie z paskiem. Jak za mocno ścisnęłam, to nawet ręką ciężko mi było to ściagnąć - a jak trzeba inaczej to co? Kanał jak nic. To już lepiej szlafrokowy daje radę. Albo odcięty kabel od starej suszarki czy innego czajnika, tudzież odkurzacza czy lampy ;-)
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 723 / 16 / 0
w gazetce monar na bajzlu (tej z chomika o ifałach) jest ładna instrukcja jak zrobić funkcjonalną stazę z dętki rowerowej.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 153 / 2 / 0
Jestem zupełnie nowy jeśli chodzi o jakiekolwiek podawanie substancji skrzywakowo, ale nie chciałbym zaczynać od iv, ze wzgledu na to iz nie posiadam wagi a podanie im tryptamin wybaczy wiecej niz iv. Czy mógłby ktoś objaśnić idiocie jak się zabrać za to? Rozpuszczam powiedzmy 20mg hometa w ?? ml wody, następnie pobieram to do skrzykawy przez filter od peta? Przy podaniu w udo, przy dość sporej masie ok.85 kg jak długa potrzebna igła? Czy w przypadku jak źle się wbiję i przy odchylaniu tloczka wtoczy sie krew do skrzykawy to substancja jest zmarnowana? Czytałem w jakims poradniku im dla niećpunów ze to do wywalenia niby ale tu powątpiewam. Co jeśli chodzi o powietrze w strzykawce? Wiem przy iv jest absolutnie niedopuszczalne, a jak tutaj? Z góry przepraszam za glupie, zapewne powtarzajace sie pytania, przefarmilem 10 razy to faq ale mam watpliwosci wiec wole byc pewien.
  • 2878 / 21 / 0
Podpowiem jedynie, dla Twojego dobra: nie filtr od peta oraz druga rzecz, byś się za to wcale nie brał, dopóki nie poczytasz wielu tematów i postów. Bez problemu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, jeśli tylko raczysz ruszyć mózgownicą i poszukać, bo te wątki były przerabiane niejednokrotnie.

PS warto tyle ryzykować dla tryptamin iv? Nie mam nic do substancji, ale naprawdę nie potrzebujesz jej walić iv. Nie ta kategoria.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2013 przez idontknow, łącznie zmieniany 2 razy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.