Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 144 / 3 / 0
Bakardo pisze:
Zamiast zakładać nowy temat - dołączę się tutaj z pytaniem.
Otóż mam bardzo duży problem z podaniem donosowym. Jestem alergikiem, i każda próba podania czegokolwiek, nawet tabaki, kończy się kichaniem przez 10 min i katarem przez następne dwa dni. Da się coś z tym zrobić? Jest to dla mnie bardzo uciążliwe.
woda morska w sprayu i płukanie codziennie po kilka razy ale jesli jest to uczuleniowe to wrzucj oral
CZEKAM ZNÓW NA WAGE, SEDZIA W RĘKACH TRZYMA MŁOTEK.
  • 150 / 3 / 0
pennywise Co właściwie spowoduje spryskiwanie zatok wodą morską? Wydaje mi się, że to pomoże przy zniszczonym nosie, ja bardzo rzadko przyjmuję coś donosowo, bo zawsze się to tak kończy. Czy może uniewrażliwi nos i nie będę miał w przyszłości takich problemów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.