Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Jestem uzależniony od alko. Nie piję już kilka tygodni, dostałem teraz paczke alpry i zastanawiam się, czy to nie jest trochę tak jakbym wrócił do alko?
Drugie pytanie - Valeriana działa też na GABA, wspomagam się nią czasem, czy to "pomaga" alkoholikom, czy tworzy błędne koło i jest tylko gorzej?
Nie wiem jak te wszystkie receptory działają. Wiem, że jak walne alpre to nie chce mi się pić, ale pewnie mam dużo większe predyspozycje dostać zespołu abstynencyjnego szybciej. Chociaż od jednej ramy mi się chyba nic nie stanie.
  • 30 / 5 / 0
Velariana powoduje wyrzut neuroprzekaźnika GABA co w Twoim przypadku nie jest dobrym pomysłem. Moim skromnym zdaniem logicznym rozwiązaniem jest przyjmowanie Fasoracetamu wraz ze źródłem choliny w postaci CDP choliny opcjonalnie Alpha GPC.
Największą rolę odegra tutaj Fasoracetam, który ma zdolność do cofania tolerki na GABA oraz powoduje namnażanie receptorów GABA.
Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Paczensas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.