1.Ktoś używał igły, następnie wytarł ją husteczką ale ja się ukułem tą igłą w palec.
2.Maleńka kropelka czyjejś krwi wleciała mi do oka.
I chcę was zapytać jakie mniej więcej ryzyko zarażenia jest w tych dwóch sytuacjach ? Prosiłbym o odpowiedź na te dwie sytuacje osobno.
a przetarcie zakazonej igły chusteczką to jest ....huj pisząc nie ładnie.
07 sierpnia 2018klimson pisze: Witam w 2015 miałem stosunek oralny z Nigeryjką w jej stronę. od kilku miesięcy mam przewlekłe zapalenie gardła, które przeniosło się też na uszy( wcześniej czułem ciśnienie w głowie, terz tylko dzwoni w uszach) Dodam, że jaram papierosy i mj codziennie. czy mogę mieć hiv?
Mogłeś się w trakcie kontaktu seksualnego zarazić wirusem hiv. Wpisz w swojej miejscowości lub pobliskim mieście w wyszukiwarce - "badanie w kierunku HIV" i udaj się niezwłocznie.
Ponadto wykonaj resztę badań w kierunku chorób wenerycznych i wirusowego zapalenia wątroby obu typów. Badania mogą być bezpłatne, lub mogą kosztować nieduże pieniądze. Musisz to wiedzieć.. zrób to jeszcze w tym tygodniu.
ps. Osoba która świadomie zaraża innych HIV podlega karze więzienia.
Zrób szereg badań na opryszczkę, brodawczaka, hiv, hcv. Afryka dzika, ale być może nie wylosowałeś najgorszego. Radzę się zbadać dla świętego spokoju i bezpieczeństwa innych, tutaj nikt Ci pewności nie da.
07 sierpnia 2018Thermoc pisze: do autora tematu : w obu przypadkach jestes narazony z tym ze w drugim przypadku jak krew wleciała do oka to chyba mniej bo łza ktora jest w oku ma odczyn solny i zabja potencjalne organizy obce.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.