Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
noithai pisze:Dobry neuroleptyk jest OK i nie ma zadnych wlasciwosci uzalezniajacych.
Potwierdzam, Pente w dawkach 120+ działa o dziwo naprawde euforycznie i wyraźnie czuć serotonine. Po przerobieniu jakiejś sensowniejszej ilości w ten sposób nawet źrenice rozwala. W dawkach <100 jest moim zdaniem wręcz nieprzyjemny. Choć wiele osób się z tym nie zgadza to w moim przypadku w.w. dawki (tzn poniżej 100mg) wywołują raczej nieprzyjemny niepokój i roztrzęsienie niż przyjemne stany o które przecież chodzi. Problem w tym, że wiele takich kresek ~150-160 wciągnąć nie można bo stymuluje to kurestwo potwornie. A na zjebie po tym czuje się jakbym był 2x głupszy niż normalnie, nawet wysłowić się nie potrafię jak ide do sklepu kupić szynke. Ludzie obczajali na mnie jak na idiotę, po prostu nie da się w moim przypadku ukryć, że jest się wyprutym po sesji. Zombie 110%. Pente byłby dobry, gdyby nie był taki chujowy - To zdanie doskonale oddaje mój stosunek do tego ketonu :P
Co do neuroleptyków itp. to sam nigdy nic takiego nie stosuje, jak się człowiek bawi to później ponosi konsekwencje, nie chcę dorzucać kolejnych substancji psychoaktywnych w mósk. Poza tym po neuroleptykach na zjeździe z Pentedronu to już chyba w ogóle nie potrafił bym mówić :P Raczej preferuje na zjazd ze 2-3 piwka, bucha mj i palenie fajki za fajką dla uspokojenia psychy. Ewentualnie po jakiś 4-5 godzinach od zniknięcia ostatnich przyjemnych efektów niewielkie ilośći Kodeiny dla rozluźnienia. (Przez niewielkie rozumiem np. 75mg. Po moich burzliwych przeżyciach z Kodeiną jeśli wleje w siebie antka ze 150mg to już szaleństwo i ewenement :P)
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
TRD pisze:Pente w dawkach 120+ działa o dziwo naprawde euforycznie i wyraźnie czuć serotonine.
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.