Mam dużą większą wadę wzroku, ale nie mam takich problemów. Na pewno warto suplementować magnez, potas, witaminę D3 i kwasy z grupy omega 3. Ciśnienie krwi w trakcie działania leku masz w normie?
@Juliuszo
Z mojego doświadczenia zwiększenie dawki działa tylko kilka miesięcy. W moim przypadku lepiej było odstawiać regularnie lek, zadbać o sen, odżywianie i pozostać przy niższych dawkach, niż zwiększać ją z czasem.
Na jaki czas odstawiałeś ? Lepiej regularnie odpuszczać go sobie na przykład w weekend albo ewentualnie nie które dni tygodnia. Czy brać regularnie i robić tygodniowe/miesieczne przerwy
O przedłużonym uwalnianiu oczywiście, bo nie będę się wkurwial, że po 2h zwała.
Połącze z modkiem
Jak chciałem zejść na niższą dawkę, to dwa tygodnie. A ogólnie to weekendy
@GermanskiOprawca
wg. mnie Concerta działa najdłużej (22% początek, 78% reszta). Atenza troszkę krócej, ale z początku mocniej, mimo, że to niby to samo. Medi CR nie próbowałem, ale z tego co wiem, to jeszcze mocniej na początku a potem mniej (50% początek, 50% na koniec)
W moim przypadku Concerta działa najrówniej.
U mnie osobiście atenza działa od 1/1.5h od wzięcia a zjazd zaczyna się przy 7/8h po.
To raczej znaczy że działa 7/8 godzin. Jeśli masz lekką euforię 1/1.5h od wzięcia, przez pierwszy miesiąc - to normalne, ale to nie powinno tak działać przez cały dzień.
Chociaż ja nie mam żadnych zjazdów ani po CR ani po IR, więc może u Ciebie wygląda to inaczej.
U mnie lekka euforia pojawia się bardzo rzadko, najczęściej po 3h przy drugiej części uwalniania lęku. A zjazd też nie pojawia się zawsze i nie jest niczym poważnym. Najczęściej to lekkie uczucie stresu któremu towarzyszy rozdrażnienie. A co do długości działania to czuć kolo 8h ale faktyczna wydajność zamyka się w 4h. Reszta czasu nie daje mi znacznej poprawy koncentracji
03 lutego 2026maphash pisze: @Juliuszo
(...) Jeśli masz lekką euforię 1/1.5h od wzięcia, przez pierwszy miesiąc - to normalne, ale to nie powinno tak działać przez cały dzień.
(...)
Chociaż nie wiem, czy z tego ostatniego nie będę musiał zrezygnować, gdy wejdę na MPH - zobaczymy, jak podejdzie do tego lekarz.
Aczkolwiek wtedy co raz tam wciągałem MPH na próbę to wow - takie połączenie dawalo niesamowite skupienie i oferowaloby niesamowitą wydajność przez cały dzień.
Do nadrabiania zaległości życiowych jak znalazł, ale trzeba oczywiście Z GŁOWOM.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.