Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 1 / 0
Ogólnie to benzo pod ręką dobrze mieć, tak czy inaczej. :D
Uwaga! Użytkownik Atomowa Purchawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Benzo to lepeij mec pod reką w kazdej sytuacji :D %-D

Dlaczego to nie polykanie sliny przy rzuciu fnt jest takie wazne? Wiadomo ze lepeij wchlania sie wszysto przez slinianki, ale przez przewod pokarmowy przeciez tez?

btw, ja nie aplikuje takich max. dawek zeby ledwo przytomnym byc tylko zeby czuc sie max wyluzowanym, beztroskim. :)
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
[quote="browar444"]
Benzo to lepeij mec pod reką w kazdej sytuacji ]
Przez przewod bedzie wchlanialo sie duzo wolniej.

Sline trzymasz po to, zeby w niej zostal fentus, ktory sie wchlonie odrazu w buzi przez blony do krwiobiegu. Tak jak z podaniem donosowym, substancja sie dostaje odrazu do krwi. No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
Nie pisz takich sugestii na forum dla ćpunów ;D
  • 1444 / 12 / 0
Przez przewod bedzie wchlanialo sie duzo wolniej.

Sline trzymasz po to, zeby w niej zostal fentus, ktory sie wchlonie odrazu w buzi przez blony do krwiobiegu. Tak jak z podaniem donosowym, substancja sie dostaje odrazu do krwi. No tylko ze plastra nie wlozysz do nosa.
Mi nie przeszkadza, ze fnt bedzie ładował sie dużo wolniej ;) Jest mi to nawet wygodniejsze. Traktuje go bardziej jak antydepresant, ktory pozwala łatwiej się moblilizowac do codziennych wyzwan i likwiduje codzienna apatie. Powolne uwalanianie fnt niesie wtedy tylko korzysci i nie musze przezywac tego co przezywaja amatorzy igiel po ciagach na fnt, o ryzyku zejscia nie wspominajac ;)

To hujowe uczucie przypominajace niestrawnosc, o ktorym pisalem wczesniej, to jednak jest efekt histamnowy. Mniejszy niz po klasycznych opiatach i pozniej nieco odczuwalny - stad o nim zapomnialem. Problem znika po zazyciu virlixu ;)

Jak dla mnie plastry Fentanyl Actavis są lepsze od kultowego Durogesicu ! Matryca jest mniejsza, baszdziej sztywna (!!!), co utrudnia pozlepianie sie plastra w japie, srodekaktywny uwalnia sie szybciej w moim odczuciu, bez koniecznosci kilkugodzinnego kaleczenia wartwy kleju zębami. Ogólem bardziej mi przypadl do gustu ten actavis ;)

Czy ktoś sie orientuje jaki % ilości fnt jest po przerzuciu wciaz związany z matrycą? Mam na mysli takie przerzucie, ze dzialanie juz jest takie ledwo odczuwalne podczas dalszego rzucia... Bo ja te scinki przerzutych plastrow zbbieram do kubka po kliszy, zeby zrobic ekstrakcje jak sie uzbiera tego troche.... Czego mogę sie spodziewac ?

Czy fnt jest w jakims stopniu neurotoksyczny? Skad wynikaja te dziury w pamieci , TZN. mam tak że dni spedzona pod wplywem fnt są dosc mozno w pamieci zamazane, wyraźnie bardziej niz na slabszych opio? Czy moze to być rezultat jakiegos niedoltenienia mozgu? Przy opio tetno i cisnienie spada wyraznie wiec do mozgu tlenu dostaje sie mniej... Dodajac do tego amf czuc czasem napiecie w ciele, obnizone cisnienie i ziiiiimnooooo brrrrr :-D %-D

Czy miksowanie fnt z np. amfetamina jest wysoce ryzykowne? Czy amf można traktowac jako alternatywne antidotum przy przedawkowaniu (nieznaczym) fnt (chodzi o podtrzymanie akcji serca i przytomniosci) czy tez nalokson jest calkowicie niezastąpiony?
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2010 przez moloch, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Hegemon_Krwawy pisze:
jacok pisze:
hej, można od fentanylu dostać padaki, takiej jak po tramalu?

edit// albo innej? Jkaiejkolwiek?
Hm, teoretycznie jak poczytać o działaniach niepożądanych fentanylu to wypunktowane są 'drżenia mięśniowe' czy inne 'tremors', ale to w długiej liście po przecinkach. Osobiście nie słyszałem o takich przypadkach, ja czuje się wręcz rozluźniony. Na forum też nikt czegoś takiego jeszcze nie raportował.
Prędzej spodziewałbym się takich atrakcji na skręcie.
Czyżby komuś przydarzyła się taka przygoda?
W razie nadmiernych wątpliwości zawsze można dorzucić benzo ;).
nie mam i nie chcę brać benzo.

Tak pytam, bo podobno miałem drgawki, ale jakoś doszedłem do siebie. Przedawkowałem i spadłem z krzesła podczas oglądania Sherlocka Holmes'a (nie było sceny z gorsetem w tym filmie? Czy przegapiłem, jak leżałem nieprzytomny?). W każdym razie pobudka na podłodze nie należała do przyjemnych, dostałem opierdol od sprzątaczki i portierki i na tym się skończyło póki co.

W każdym razie, nie miałem ulotki z fentanylem, ale wydawało mi się, że nie ma z nim tka jak z tramcem. Na wszelki wypadek nie będe go już brał, chociaż podobno miałem też drgawki jak przegrzałem się heleną, ale to w zeszłym roku...

//edit

ma ktoś jakiś dobry patens na skręt po dencie? Próbuję się schlać resztą spityrusu rozpuszczoną w kawie (tak, nic innego nie mam), moje zasoby finansowe określam na kilkanaście groszy.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
Czy ktoś sie orientuje jaki % ilości fnt jest po przerzuciu wciaz związany z matrycą? Mam na mysli takie przerzucie, ze dzialanie juz jest takie ledwo odczuwalne podczas dalszego rzucia... Bo ja te scinki przerzutych plastrow zbbieram do kubka po kliszy, zeby zrobic ekstrakcje jak sie uzbiera tego troche.... Czego mogę sie spodziewac ?
Oxan gdzieś tu pisał, że w porównaniu do ampułek-po ekstrakcji spirytusem-z plastra wyciąga się ok70%(przy żuciu pewnie mniej).Ja pale te kawałki kiedy już uzbiera się ich troche-jakoś ekstrakcja np.całego plastra wcześniej żutego lub ekstrachowanego-to jak toto lotek-tak naprawde -pojęcia nie mamy ile po takim zabiegu bedzie F w tym roztworze.Bałbym się zwłaszcza peklować tego w kabel-jeżeli w plstrze zostaje30%to z całego plastra 100zostaje tam ponad5mg.No i zagadką jest ile z niego wyjdzie przy kolejnej ekstrakcji.Ja te plastry używane pale-tzn. waporyzuje-wcale nie trzeba jarać tego plastiku-F uwalnia się zanim plastik zaczyna dymić-TO DZIAŁA.Acha i te ścinki które zbierasz muszą być całkowicie suche!!!-wiec po życiu susysz je a dopiero potem zbierasz do tego pudełka po kliszy,F w płynach nie jest trwały-szybko się psuje-więc lepiej aby plaster był suchy

Czy fnt jest w jakims stopniu neurotoksyczny? Skad wynikaja te dziury w pamieci , TZN. mam tak że dni spedzona pod wplywem fnt są dosc mozno w pamieci zamazane, wyraźnie bardziej niz na slabszych opio? Czy moze to być rezultat jakiegos niedoltenienia mozgu? Przy opio tetno i cisnienie spada wyraznie wiec do mozgu tlenu dostaje sie mniej... Dodajac do tego amf czuc czasem napiecie w ciele, obnizone cisnienie i ziiiiimnooooo brrrrr :-D %-D
też mam luki w pamięci-ale po dawkach większych-przy których zaliczam zwisa(noduje).Choć nawet kiedy dawka jest mniejsza czas biegnie tak szybko że faktycznie cięzko zapamętać co się robiło,to nie jest raczej objaw toksyczności-tylko dobrej luty-powodującej jakby"wyłączenie mózgu",czy tam"zwolnienie jego pracy".
Do F nie brałem fety-ale zdarzyło mi się jebnąć go IV razem z metkatynonem z 7,5tabletki acataru-połączenie boskie-nie czuć dominacji żadnej substancji-ładnie się uzupełniają a wejscie jest zajebiste(choć majka z kotem smakuje lepiej).
A zimno czuje jak F już ze mnie wychodzi-jak kończy się jego działanie...
Czy miksowanie fnt z np. amfetamina jest wysoce ryzykowne? Czy amf można traktowac jako alternatywne antidotum przy przedawkowaniu (nieznaczym) fnt (chodzi o podtrzymanie akcji serca i przytomniosci) czy tez nalokson jest calkowicie niezastąpiony?
jakieś mega ryzykowne chyba nie jest-F zwalnia akcje serca i obniża ciśnienie-powodując rozszerzenie naczyń krwionośnych-amfetamina wręcz przeciwnie-więc pod warunkiem odpowiednich dawek-powinno działać jak takie a la lekarstwo-z tym że feta też odnosi ciśnienie sródczaszkowe(tak mi się zdaje,że gdzieś o tym czytałem)Fentanyl też je podnosi-tu chyba jest niebezpieczeństwo takich misów(wylew udar...).
W ulotce jest napisane że w przypadku zbyt mocnego działania i zwolnienie oddechu-natychmiast wezwać pogotowie-powiedzieć ze wystąpiło zatrucie opoidem o nazwie Fentanyl-do czasu przyjazdu nie pozwolić delikwentowi usnąć-raczej zmusic go do chodzenia i rozmawiania-może to być jakaś wskazówka.

@jacok-wysłałem Ci już 2 PM'y na żaden nie odpisałeś-nie wiem dlaczego-czy dlatego że nie doszły, czy dlatego że nie masz ochoty ze mną gadać-w każdym razie miło by było się tego dowiedzieć-pozatym nie chcem od Ciebie nic strasznego.
Zaraz wyśle kolejnego PM'a-jakoś bys mógł na niego zareagować-jak nie chcesz ze mna gadać to to po prostu napisz.
YOŁ
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
ja po prostu nie odzywam się do nikogo, nie odbieram telefonów nie odpisuję na smsy, do końca tygodnia/świata i do odwołania...

tylko na forum wchodzę, ale też dopiero dziś zacząłem się coś więcej odzywać. Moja socjopatyczna część osobowości wzięła górą i pokazała, jaki ze mnie aspołeczny skurwysyn.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 437 / 21 / 0
Ja nie wiem co wy robicie z tym fentem, że co chwila okazuje się, że ktoś troszkę przedawkował sobie plaster w domowym zaciszu. Milion razy było tu napisane jaka to niebezpieczna zabawka i że do sprawy wypadałoby podejść precyzyjnie...
Jacok, ile wtedy strzeliłeś? Jak cierpisz straszne katusze to się odezwij, może coś wymyślimy.

Apeluję o zdrowy rozsądek.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 1444 / 12 / 0
tylko dobrej luty-powodującej jakby"wyłączenie mózgu",czy tam"zwolnienie jego pracy".
Mi sie po nim niejako lepeij mysli bo znika stres... Za to sam fakt ze mozg sie czsciowo "wyłacza" bedzie skutkowalo przy nadużywaniu - spadkiem intelelektu ,chcąc niechcąc :scared: Dotyczy to chyba kazdego zamulacza ... Inne opio nie daja takich luk w pamieci jak fnt.

też mam luki w pamięci-ale po dawkach większych-przy których zaliczam zwisa
jja takich dawek nie lubie wiec unikam, ake nawet dawki przecietne zamazuja wyraźnie pamięć i poczucie upływu czasu. Czas spedzony na fnt wspomina sie tak niczym sen, oddalony od nas wyrąźnie...

że gdzieś o tym czytałem)Fentanyl też je podnosi-tu chyba jest niebezpieczeństwo takich misów(wylew udar...).
No wlasnie, mowi sie ze kazdy opio to cisnienie srodczaszkowe podnosi. Ja mysle jednak ze to sprawa bardziej marginalna - on predzej juz chyba wywola zapasc/depresje oddechowa niz udar/wylew przez te wlasciwosc... Swoja droga to nie czaje czemu akurat w glowie ma cis podnosic ? :scared:
w przypadku zbyt mocnego działania i zwolnienie oddechu-
heh ale to chyba jak oddech zacznie zanikac.... bo trudno zeby nie zwalnial przy tym srodku :scared:

natychmiast wezwać pogotowie-powiedzieć ze wystąpiło zatrucie opoidem o nazwie Fentanyl-do czasu przyjazdu nie pozwolić delikwentowi usnąć-raczej zmusic go do chodzenia i rozmawiania-może to być jakaś wskazówka.
Mial tu ktorys sytuacje ze erke po fnt wzywal? %-D Z pewmnoscia to bedzie spelnienie marzen lekarzy na dyzurze -:gun: w sam raz dla ambitnego polskiego lekarza tylko czekajacego na zgłoszenie o przedawkowaniu fentanylu %-D Juz widze ich minę %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.