Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Przypadkiem też trafiła do mnie w krótkim odstępie czasu, dwukrotna ilość substancji, po której planowałem zakończyć z nią znajomość. Nie mam chwilowo wagi, a nawet jak miałem to nie tak dokładną, ale z uwagi, że związek jako fentanyl jest potencjalnie bezpieczniejszy niż inne pochodne, pozwoliłem sobie zaufać drżącej ręce i dawkować na oko.
Małe/malutkie dawki subtelnie uspokajają i koją nerwy. Testowałem głównie sniff, vapo i pod język też próbowałem, ale jednak sniff najbardziej mi przypadł do gustu. Zwiększając jednak dawkę, proporcjonalnie do niej przybierają w siłę efekty psychoaktywne, lecz także efekty uboczne, jak np. problemy z oddechem.
Samo spektrum działania, wyobrażałem sobie nieco inaczej, bardziej w stronę odmóżdżającego zajebania, natomiast substancja nie powoduje u mnie zaburzeń świadomości. Biernie obserwując ogarniam wszystko, jednak z tej "lepszej" perspektywy. Wreszcie poczułem co to słynne opiatowe ciepełko i co najgorsze spodobało mi się to. Wciągając rozkręca się po kilku minutach, główny efekt trwa jednak tylko mw. 45 - 60 min.
Podsumowując A-F nie jest jakimś kosiorem i myślę, że zaczynając przygodę z opio, lepiej nie mogłem trafić.
Poradźcie mi tylko co mam zrobić z tym skurwiałym swędzeniem?! Nie mam zyrtecu, ani żadnych antyhistamin, czy mogę zniwelować ten efekt uboczny jakimiś sprawdzonymi, domowymi sposobami?
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie
HaszHaszowski pisze: Poradźcie mi tylko co mam zrobić z tym skurwiałym swędzeniem?! Nie mam zyrtecu, ani żadnych antyhistamin, czy mogę zniwelować ten efekt uboczny jakimiś sprawdzonymi, domowymi sposobami?
Załatw sobie jakąś antyhistaminę(choćby aviomarin).
BTW: Do wyrzutu histaminy idzie się przyzwyczaić, przy dłuższym stosowaniu opio człek zaczyna ignorować swędzenie.
- napar z korzenia imbiru
- gałka muszkatołowa (utarta w ilości 0,5-1 saszetki)
- cynamon
- wapno
- czarnuszka siewna
ze słabszych:
napary z:
- żeńszenia
- dziurawca
- różańca
Każde z wymienionych należy przyjmować najlepiej na parę godzin przed grzaniem opio, a jeszcze lepiej - suplementować się regularnie w małych ilościach. Rzecz jasna w nadmiarze też szkodzi, dlatego dobrze jest robić przerwy, jeśli już ktoś bierze się za suplementację.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie
Podejrzewam więc, że jakiś dodatek w wypełniaczu rozcierki, powoduje efekty histaminowe.
Co więcej, wszystkie znajome mi osoby, pobierające fnt, nigdy nie meldowały o swędzeniu, tyle tylko, że fnt był ekstrahowany z plastrów.
P.S. HaszHaszowski, piszesz, że acetylfnt nie jest "kosiorem". Na Twoim miejscu przyjąłbym postawę z większą pokorą wobec tego związku. Jak w wypadku wszystkich fentanyli, proporcja dawki dająca niezłe ujebanie
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.