Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 49 / 5 / 0
Jak wyłudzić Poltram retard? Byłem u rodzinnej wkręcałem jej, że mnie bolą plecy i że pomaga mi poltram to ta mi wyskoczyła, że to nie jest lek pierwszego rzutu, że uzależnia itp i przepisała mi jakieś badziewia Olfen Uno, Kostarox, Neurovit i jakąś maść. Na receptomacie próbowałem ściemniać, ale bez żadnej dokumentacji medycznej czy tam starej recepty odrzucili moją prośbe chyba z 4 razy próbowałem. Skurwysyny nawet nie zwracają kosztów e konsultacji tylko dają kupon na darmową konsultacje.Na chuj mu darmowa konsultacja jak benzo nie przepisują, nawet głupiego baklofenu mi nie przepisali. Ehhh i nie wiem co robić a mam takie ciśnienie, żeby przyjebac z 600 mg Tramalu, że to chuj
  • 1198 / 142 / 0
Dzisiejsza zdobycz od rodzinnego z refundacja, bez żadnych dokumentów tylko na słodkie oczy

Przeniesiono.Post nie nadaje się do wątku tematycznego ~ Atro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 262 / 100 / 0
Xanax jest refundowany ? Myślałem,że z benzo tylko klon.

Przeniesiono ~ Atro
  • 2532 / 602 / 0
@lucifer_sam O Ty dziadu 😁 Co żeś nagadał,że się udało tyle tego załatwić u rodzinnego?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 142 / 0
Po prostu pomyliła się stara babka. Wpisała mi w kartę jedno opakowanie Tramalu, Xanax wcześniej mi pisała ale powiedziała że nie przepisze bo od psychiatry potrzebuje papier potwierdzający po tych zmianach. i taki SMS przyszedł mi a za chwilę na 1 tramal i kolejne z następnymi kodami na tramal i xanax. Tak refundowany jest tramal, xanaxy nie są, ale niezła pomyłka im się trafiła co hehe jak to zobaczyłem popędziłem do apteki wykupić puki zczaja się i anulują recepty.
  • 2532 / 602 / 0
Farciarz.Wygranko.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 30 / 0
@lucifer_sam czy to nie Ty jakoś parę/paręnaście miesięcy temu pisałeś, że masz wszystko pod kontrolą i możesz brać tylko raz na parę dni ? Pamiętam, że ludzie Ci pisali "zazdro ziom". Nie czepiam się absolutnie, po prostu kurewsko zazdrościłam takiego systemu, aż tu piszesz parę dni temu, że skręt i trzeba do jp pisać.
  • 1198 / 142 / 0
U mnie to różnie bywa, są okresy że nie biore 2 miesiące , potem miesiac biore. Akurat tak się zdarzyło że brałem jak te limity na recepty wprowadzili dlatego tak wyszło. Teraz nie prosiłem się a dostałem taki duży zapas przez pomyłkę 😅
  • 262 / 100 / 0
Użytkownik @lucifer_sam ma to od ponad dekady pod kontrolą ...;)
  • 2 / / 0
na spinę mięśniową po tra i po alko (na wyjściu) polecam akineton
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.