Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
  • 12 / / 0
Hej hej! Ogłoszenie do wszystkich, którzy są lub byli czynnymi użytkownikami opioidów, czy to ze wskazań medycznych - między innymi doświadczania bólu różnego pochodzenia, czy tez ze względu na zastosowanie rekreacyjne, będę bardzo bardzo wdzięczna za poświęcenie chwili mojemu badaniu do pracy magisterskiej, wypełnienie ankiety trwa dosłownie 10 minut. Skończyłam właśnie jednolite studia magisterskie z psychologii na Uniwersytecie SWPS i każdy głos baaardzo przybliża mnie do zebrania kompletu grupy badawczej oraz zakończenia badań. Z góry ogromne dzięki każdemu, kto zechce poświęcić chwilę swojego czasu!

https://docs.go ogle.com/forms/d/1_f9PmkJpZeoDmj3nLwQwtCKNHYSLcIx7UoyuQ9j2seI/viewform?edit_requested=true#responses
usuń spację ze środka "OO"

! Otwieraj powyższy link w Incognito!
Jeśli otworzysz powyższy link w swojej zwykłej przeglądarce (gdzie jesteś zalogowany/ana na Gogle) – to Twoje konto może zostać ujawnione! Otwieraj link w Incognito, albo najlepiej w przeglądarce gdzie nie korzystasz z Gogle w ogóle! (wciąż przez Incognito)
/Administracja
z opio jak z kartami - wygrać możesz, przegrać musisz.
Artykuły
Newsy
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.