Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 133 / 9 / 0
Próbowałem donosowo i nie odczułem żadnego "działania" tą drogą podania.

Co do brania koko czy amfetamin na atomoksetynie, to na koksie miałem wrażenie, że czułem się bardziej nieswojo w towarzystwie innych ludzi, gdy byłem sam było ok, większy niepokój jakby ale ja ogólnie wole amfetaminy niż koks więc może to nie była wina atomoksetyny, ale też problemy ze snem miałem większe biorąc koks na atomoksetynie. Ogólnie biorąc koks na atomoksetynie czułem, że "widać po mnie mocno" i unikałem wzroku innych i wogule towarzystwa. Co do metylofenidatu i amfetamin to odniosłem wrażenie, że na atomoksetynie potrzebowałem ich więcej by poczuć i jakby słabiej znoszone było uczucie zmęczenia względem amfetamin branych solo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.