Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 708 / 25 / 0
Gandalf909 pisze:
kulunkele pisze:
Jest coś innego o podobnym działaniu i łatwiej dostępne?
Tak, adrafinil prekursor modafinilu jest w pełni legalny. Ja niestety nie uświadczyłem jego pozytywnych właściwości, może słaby sort miałem. Trzeba mieć na uwadze że preparat ten ulega modyfikacji w wątrobie więc jest dla niej toksyczny, należy stosować leki osłaniające wątrobę.

I dawkowanie min x2
  • 22 / / 0
A w wyborczej dziś niesamowicie entuzjastyczny artykuł o modafinilu.
Ciekawe czy i jak wpłynie na popyt/podaż/ceny ;)

http://wyborcza.pl/1,145452,18724513,le ... -wody.html
  • 156 / 1 / 0
I nawet po nim mi sie przypomnialo ze musze poszukac. Any hints?
Uwaga! Użytkownik suchysuchy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
MICDYS123 pisze:
Zamówiłem z /cut/ 60 tabletek z racji tego ze zamawiam któryś raz 22 tabletki gratis.
i powiedz Ty mi który środek zamawiałeś ? bo sa tam trzy dostepne: Modafil, Modalert, Modvigil ?? Który najlepiej kupić ?

/cut/ - Wycięto nazwę vendora. | Marlboro
  • 5 / / 0
Zamówiłem.. bede zdawał relacje co i jak.
  • 242 / 13 / 0
Ktory Modafinil jumero uno?
  • 5 / / 0
Re: Modafinil
Nieprzeczytany post autor: swienty »
EastDrastic pisze:
Ktory modafinil jumero uno?
z tego co sie tu doczytałem to MODALERT
  • 708 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel_31 »
Brałem tylko MODALERT i było git
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: swienty »
Pawel_31 pisze:
Pawel_31 pisze:
??
Rozwiń to troche..

Mi włąśnie dotarł modalert
  • 51 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaxis »
Modafinil ( Modvigil, tab 200mg):

Na początek cechy tego produktu... przetestowałem kilka wariantów okazjonalnych(!) tego leku (ciąg /jednorazowe zażycie /branie podczas ciągu na dragach /łaczenie z racetamami / solo) a więc:

PLUSY:
+znosi poczucie zmęczenia (mocniej, dłużej bo ok 15h od kawy); ale bez szału, nocki na tym nie zarwiecie (przynajmniej na normalnych dawkach); jednak nie jest to jakieś silne pobudzenie, już etylofenidat w niewielkich dawkach dawał lepszego kopa ale trzeba było go dorzucać a tutaj: 1/2MAX(!) tabsy na dzień i z głowy, przyjemna nienachalna stymulacja;
+MOCNO wpływa na koncentrację , normalnie w głowie miałem milion myśli na/sekundę, a po tym w umyśle mam zupełną pustkę jak podczas głębokiej medytacji co pozwala się w 100% skupić i oddać pracy;
+MOCNO podbija działanie racetamów (moje byłe kombo): prl 8-53 + noopept +1 tabs z rana modafinilu zwłaszcza przy dłuższej kuracji (ja wytrzymałem 2 tygodnie bo oczywiście przez ten czas nie wolno próć/pić)- ciężko to opisać ale nie ma chyba lepszego miksu do sesji dla studenciaków, nawet nudne rzeczy stają się MEGA interesujące a to samo pociąga cie do do pogłębiania swojej wiedzy, a cyferki same zapamiętują się w głowie :-p ;
+Nie uzależnia fizycznie, brak jakichkolwiek objawów przy odstawieniu leku oraz chęci na dorzutkę;

UWAGA- to moja skromna opinia (chemikiem nie jestem ale się wypowiem :P ) do tych wszystkich ludzi którzy twierdzą że to placebo.... skończcie pruć COKOLWIEK: benzo, alkohol, gbl, mj chyba nie muszę wymieniać dalej..., przynajmniej kilka tygodni przed rozpoczęciem kuracji, nie wiem jak to działa z punktu widzenia biologiczno-chemicznego mózgu i ludzkiego ciała ale Modafinil i pochodne, działają tylko i wyłącznie gdy jesteśmy czyści, i nasz mózg jest odtruty, hormonki są w normie i receptorki są w świetnej formie, inaczej to tylko strata materiału, pieniędzy, czasu i niepotrzebne rozczarowanie, bo rzeczywiście nawet codzienne branie przez jakiś okres czasu NIE DZIAŁA (testowałem na sobie);
UWAGA 2- z modafinilem jest podobnie jak z hmm.... noopeptem niektórzy czują go już za 1 razem, inni muszą go jeść 2 tygodnie żeby zaczął działać wyraźnie.

MINUSY:
-Cena;
-Słaba dostępność w polsce (aczkolwiek zaczyna pojawiać się u naszych wschodnich sąsiadów);
-Mało informacji o skutkach ubocznych;
-Nie działa gdy łączymy z używkami/ rc/ alko również osłabia mocno działanie (stad też tyle opinii we wcześniejszych komentarzach że to placebo i że nie działa;
-Wysokie prawdopodobieństwo toksyczności związku;
-Mało znana aktualnie substancja;
-Radzę uważać z miksami

Armodafinil ( Waklert, tab 150mg):

Generalnie te same wszystkie plusy co, w wyżej wymienionym Modafinil/Modvigil, z tym że ma mniejsze dawkowanie i działa krócej (jakieś 8h), ale za to, hmmm.... na Modafinilu ciekawość do świata/nauki/pracy umysłowej oceniłbym 8/10 (jak dla mnie wysoko w chuj), a na Armodafinilu (9.5/10) i to nie jest przesada, osobiście na laborkach studenckich z przez 2h gadałem (jestem typem osoby cichej) praktycznie solo z profesorkiem o rzeczach o których nie miałem pojęcia a później powiedział mi że jestem mądrą osobą, jak na studenta :BEKA:;
Reszta plusów i minusów tak jak w: Modafinil/Modvigil

Jeżeli chodzi o poglądowe timeingi i krótki TR to: (oznaczenia przy czasach: Armodafinil **, Modvigil *, oba leki #):
# 0.0- Wrzuta na pusty żołądek (per oral) zapite wodą;
# 0.30- Zaczyna się czuć uspokojenie zwłaszcza na tle psychicznym natłoki myśli zaczynają się wyciszać, zmęczenie zaczyna ustępować;
# 1.00- Kolory zaczynają się lekko przejaskrawiać, gdy za bardzo zwrócimy na coś uwagę, mocna poprawa koncentracji;
# 1.50- Nagle okazuje się że wszystko na co nie spojrzysz wydaje ci się ciekawe i chcesz poznać jego/tego historię;
#2.30- Nie wytrzymujesz i pędzisz szybko do książek żeby poszerzyć swoją wiedzę bo przecież tak mało wiesz;
#3.00- Szukasz kogoś z kim mógłbyś porozmawiać na mądre tematy ale okazuje się że znasz tylko patoli z pod bloku, i oświeconych ćpunów;
**7.00- Armodafinil schodzi;
*15.00 Modvigil schodzi;

Gdy jest się pod wpływem tych leków nie ma żadnych symptomów dla otoczenia że jest się pod wpływem czegoś: oczy norma, ciało norma, stymulacja norma a zaciekawić coś przecież każdego może ;-)
Po zaprzestaniu działania nie występuje żaden kac, i inne nieprzyjemne działania (przynajmniej ja takich nie uświadczyłem a brałem to miesiąc codziennie).

PS
Post pisany pod wpływem Modvigilu zarzuconego 4h temu także sami oceńcie czy działa. (biorę od początku, po przerwie 8 dni codziennie po 1tabs z rana)
xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.