Gandalf909 pisze:Tak, adrafinil prekursor modafinilu jest w pełni legalny. Ja niestety nie uświadczyłem jego pozytywnych właściwości, może słaby sort miałem. Trzeba mieć na uwadze że preparat ten ulega modyfikacji w wątrobie więc jest dla niej toksyczny, należy stosować leki osłaniające wątrobę.kulunkele pisze:Jest coś innego o podobnym działaniu i łatwiej dostępne?
I dawkowanie min x2
Ciekawe czy i jak wpłynie na popyt/podaż/ceny ;)
http://wyborcza.pl/1,145452,18724513,le ... -wody.html
MICDYS123 pisze: Zamówiłem z /cut/ 60 tabletek z racji tego ze zamawiam któryś raz 22 tabletki gratis.
/cut/ - Wycięto nazwę vendora. | Marlboro
EastDrastic pisze:Ktory modafinil jumero uno?
Pawel_31 pisze:Brałem tylko MODALERT i było git
Pawel_31 pisze:Brałem tylko MODALERT i było git
Rozwiń to troche..
Mi włąśnie dotarł modalert
Na początek cechy tego produktu... przetestowałem kilka wariantów okazjonalnych(!) tego leku (ciąg /jednorazowe zażycie /branie podczas ciągu na dragach /łaczenie z racetamami / solo) a więc:
PLUSY:
+znosi poczucie zmęczenia (mocniej, dłużej bo ok 15h od kawy); ale bez szału, nocki na tym nie zarwiecie (przynajmniej na normalnych dawkach); jednak nie jest to jakieś silne pobudzenie, już etylofenidat w niewielkich dawkach dawał lepszego kopa ale trzeba było go dorzucać a tutaj: 1/2MAX(!) tabsy na dzień i z głowy, przyjemna nienachalna stymulacja;
+MOCNO wpływa na koncentrację , normalnie w głowie miałem milion myśli na/sekundę, a po tym w umyśle mam zupełną pustkę jak podczas głębokiej medytacji co pozwala się w 100% skupić i oddać pracy;
+MOCNO podbija działanie racetamów (moje byłe kombo): prl 8-53 + noopept +1 tabs z rana modafinilu zwłaszcza przy dłuższej kuracji (ja wytrzymałem 2 tygodnie bo oczywiście przez ten czas nie wolno próć/pić)- ciężko to opisać ale nie ma chyba lepszego miksu do sesji dla studenciaków, nawet nudne rzeczy stają się MEGA interesujące a to samo pociąga cie do do pogłębiania swojej wiedzy, a cyferki same zapamiętują się w głowie :-p ;
+Nie uzależnia fizycznie, brak jakichkolwiek objawów przy odstawieniu leku oraz chęci na dorzutkę;
UWAGA- to moja skromna opinia (chemikiem nie jestem ale się wypowiem :P ) do tych wszystkich ludzi którzy twierdzą że to placebo.... skończcie pruć COKOLWIEK: benzo, alkohol, gbl, mj chyba nie muszę wymieniać dalej..., przynajmniej kilka tygodni przed rozpoczęciem kuracji, nie wiem jak to działa z punktu widzenia biologiczno-chemicznego mózgu i ludzkiego ciała ale Modafinil i pochodne, działają tylko i wyłącznie gdy jesteśmy czyści, i nasz mózg jest odtruty, hormonki są w normie i receptorki są w świetnej formie, inaczej to tylko strata materiału, pieniędzy, czasu i niepotrzebne rozczarowanie, bo rzeczywiście nawet codzienne branie przez jakiś okres czasu NIE DZIAŁA (testowałem na sobie);
UWAGA 2- z modafinilem jest podobnie jak z hmm.... noopeptem niektórzy czują go już za 1 razem, inni muszą go jeść 2 tygodnie żeby zaczął działać wyraźnie.
MINUSY:
-Cena;
-Słaba dostępność w polsce (aczkolwiek zaczyna pojawiać się u naszych wschodnich sąsiadów);
-Mało informacji o skutkach ubocznych;
-Nie działa gdy łączymy z używkami/ rc/ alko również osłabia mocno działanie (stad też tyle opinii we wcześniejszych komentarzach że to placebo i że nie działa;
-Wysokie prawdopodobieństwo toksyczności związku;
-Mało znana aktualnie substancja;
-Radzę uważać z miksami
Armodafinil ( Waklert, tab 150mg):
Generalnie te same wszystkie plusy co, w wyżej wymienionym Modafinil/Modvigil, z tym że ma mniejsze dawkowanie i działa krócej (jakieś 8h), ale za to, hmmm.... na Modafinilu ciekawość do świata/nauki/pracy umysłowej oceniłbym 8/10 (jak dla mnie wysoko w chuj), a na Armodafinilu (9.5/10) i to nie jest przesada, osobiście na laborkach studenckich z przez 2h gadałem (jestem typem osoby cichej) praktycznie solo z profesorkiem o rzeczach o których nie miałem pojęcia a później powiedział mi że jestem mądrą osobą, jak na studenta :BEKA:;
Reszta plusów i minusów tak jak w: Modafinil/Modvigil
Jeżeli chodzi o poglądowe timeingi i krótki TR to: (oznaczenia przy czasach: Armodafinil **, Modvigil *, oba leki #):
# 0.0- Wrzuta na pusty żołądek (per oral) zapite wodą;
# 0.30- Zaczyna się czuć uspokojenie zwłaszcza na tle psychicznym natłoki myśli zaczynają się wyciszać, zmęczenie zaczyna ustępować;
# 1.00- Kolory zaczynają się lekko przejaskrawiać, gdy za bardzo zwrócimy na coś uwagę, mocna poprawa koncentracji;
# 1.50- Nagle okazuje się że wszystko na co nie spojrzysz wydaje ci się ciekawe i chcesz poznać jego/tego historię;
#2.30- Nie wytrzymujesz i pędzisz szybko do książek żeby poszerzyć swoją wiedzę bo przecież tak mało wiesz;
#3.00- Szukasz kogoś z kim mógłbyś porozmawiać na mądre tematy ale okazuje się że znasz tylko patoli z pod bloku, i oświeconych ćpunów;
**7.00- Armodafinil schodzi;
*15.00 Modvigil schodzi;
Gdy jest się pod wpływem tych leków nie ma żadnych symptomów dla otoczenia że jest się pod wpływem czegoś: oczy norma, ciało norma, stymulacja norma a zaciekawić coś przecież każdego może ;-)
Po zaprzestaniu działania nie występuje żaden kac, i inne nieprzyjemne działania (przynajmniej ja takich nie uświadczyłem a brałem to miesiąc codziennie).
PS
Post pisany pod wpływem Modvigilu zarzuconego 4h temu także sami oceńcie czy działa. (biorę od początku, po przerwie 8 dni codziennie po 1tabs z rana)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.