Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Jak wyżej w temacie. Przeglądam wasze w forum, ale w sumie nie znalazłem odpowiedzi, jaka substancja najlepiej pomaga przy nauce języka obcego.
Wiem z wiadomości naukowych, że skuteczny przy tego typu nauce okazał się kwas walproinowy. Jednak skutki uboczne tej substancji mnie przerażają szczególnie naprawdę bardzo silnie niekorzystne działanie na wątrobę i wypadanie włosów.
  • 52 / 1 / 0
kwas walproinowy dopiero powyżej jakiegoś stężenie sprawia, że włosy wypadają i jeżeli zaczynają wypadać włosy to wystarczy obniżyć dawkę. Polecam preparat Convival, który można brać raz dziennie 500mg, a stężenie leku jest podobne jak u osób zażywających dziennie 2x 500mg innych firm. Biorę ten lek i włosy mi nie wypadają i nie tyję, a wręcz chudnę. I myślę, że dawka raz dziennie 250mg starczy jeżeli liczysz tylko na efekt nootropowy.
  • 1957 / 230 / 0
Skoro ćpuny, którym wpierdalanie kilku opakowań tabletek na raz, czy też żarcie chińskich, nieprzebadanych substancji chemicznych, nie są straszne, a twierdzą, że ten walporian sodu, jest okrutnie szkodliwy dla wątroby, to rzeczywiście musi być kurewsko szkodliwy.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 3 / 0
NSI-189 może być dobre ponieważ działa na hipokamp który odpowiada za pamięć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.