Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy dziurawiec działa?
1.Tak
53
67%
2.trochę
23
29%
3 Nie.
3
4%

Liczba głosów: 79

ODPOWIEDZ
  • 146 / 8 / 0
To szkoda.
  • 3955 / 147 / 0
wujciodobrarada pisze:
dziurawiec to mao na ile i jak mocno blokuje enzymy cyp .
tez bym chcial wiedziec cos wiecej o blokowaniu cyp. jaki czas po odstawieniu ten efekt sie utrzymuje?
zazywam obecnie wyciag z dziurawca a w niedalekiej przyszlosci pewnie wrzucilbym troche kody i szkoda by bylo marnowac hajsy na kiepskie dzialanie.

swoja droga ciekawi mnie tez, jaki efekt by wystapil wrzucajac dxm razem z dziurawcem.
niedojebanie genetyczne
  • 367 / 7 / 0
DXM plus mao jest na niebezpieczne lepiej daj sobie spokój
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 147 / 0
wiem o tym, tak samo jak ssri + DXM ale przy zmniejszonych dawkach efekty byly spektakularne dlatego interesuja mnie takie nietypowe mixy. :*)
niedojebanie genetyczne
  • 3955 / 147 / 0
jaki w koncu dziurawiec ma wplyw na enzymy CYP?

bo z tego co czytam to jest induktorem 3A4 a na 2D6 albo nie ma wplywu albo ma tak niewielki, ze mozna tego nie brac pod uwage.

ktos cos? :listen:
niedojebanie genetyczne
  • 367 / 7 / 0
w skrócie aktywuje "P450 enzymes" i osłabia działanie leków. nie mieszac z MDA i podobnymi kurde juz lecą nsionka do mnie trudno i tak wysieje gdzieś w lesie

https://www.erowid.org/ask/ask.php?ID=3140
Spoiler:
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Czy waporyzując dziurawiec, uwolni się z niego hiperycyna?
  • 619 / 45 / 0
Czy stwierdzenie, że dziurawiec "zeruje tolerancję" na LSD/MDMA (czyli tripujemy, a dzień później pijemy dziurawiec i znowu nas porobi kwasiwo, gdzie normalnie by nie działało)?
  • 349 / 8 / 0
@up
Jeżeli naprawdę by tak było to już chyba od dawna w środowisku psajkonautów dziurawiec zawitałby na stałe. Chociaż nie mówię, że tak nie jest. Aczkolwiek znając życie i charakter większości ludzi zarzucających kwas już dawno by się do tego dokopali. Ale jeżeli jest inaczej niż sądzę proszę o sprostowanie:-)
  • 619 / 45 / 0
Juma pisze:
@up
Właśnie byłem na festiwalu psytrance, gdzie wszyscy kwasili i usłyszałem od kilku osób żeby szukać dziurawca - podobno dużo ludzi to miało właśnie w celu zerowania tolerki na lsd :p
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.