Po prostu nie miesza się bo Ashwaganda jak roslina oddziałuje na enzymy i kumuluje się w organizmie może dojść do interreakcji nie zawsze są niebezpieczne ale trzeba uważać i wybrać ,ja nie stwierdze czy Ci pomoże napewno swoje zalety ma ale też wady .
Przeanalizuj cały wątek na forum i wybierz, ponieważ tylko Ty znasz swój organizm.
Nie odstawiaj coaxilu, akurat to jeden z nielicznych leków ,który nie jest totalnym gównem i ma więcej + niż -. Zobacz jak się będzie łączyła Ashwaganda z nim i opisz wrażenia. Może to będzie zajebisty mix a może nie będzie synergii, ale spróbować warto ;)
+ za wyciszenie naprawdę hardkorowej gonitwy myśli, nawet mam ochotę się uśmiechać
- za działanie moczopędne
Ostatnio na sen wspomagam się trochę apapem noc, ktoś wie czy łączenie korzenia z difenhydraminą nie spowoduje jakichś skutków ubocznych?
Może taki mix spotegowac efekt sedacyjny i spłycic oddech co może być szkodliwe w przypadku bezdechu sennego czyli napewno w tym przypadku jest niewskazane.
Apap noc czy inne ułatwiające specyfik na sen z Ashwaganda nawzajem się sumują i nakładają działanie czasem jest tak ze nie poczujemy tego a czasem może być za silne.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Liczę, że pomoże mi to na depresję. Dotychczas najbardziej pomagały mi agonisty 5ht2a LSD, pscylocybina, DMT i choć wszystkie mam pod ręką to jednak zaczęły powodować u mnie badtripy.
Dowiedziałem się że ashwagandha oddziaływuje na ten sam receptor 5ht2 i 5ht1 zwiększając ich wrażliwość, liczę na to że będzie znacznie lepszym i długoterminowym rozwiązaniem.
Wazne jest miejsce i sila wiazania, nie sam receptor.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Sam korzeń nie ma na tyle mocy żeby mnie powalić, ale w dzień sprawdza się wyśmienicie :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.