Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 554 / 14 / 0
Tak, są.
  • 22 / / 0
Fajnie, lepiej się poczułaś odpisując mi tak? Dodaj jeszcze bym użył wujka googla to padnę na deski :)
Jakby ktoś nie zauważył temat jest dosyć skąpy i trochę czasu spędziłem szukając konkretnych oraz świeżych informacji, ale nie znalazłem, więc się pytam.
  • 1472 / 26 / 0
mulungu ,Combtetum i chyba tyle
  • 22 / / 0
A kanna i damiana?
  • 279 / 2 / 0
Raczej nie do relaksacji.
Weź melisy susz i zapal trochę w drewnianej fajce, fajnie działa.
Poza tym jak wspomniano - mulungu i combeteum (btw. jest już gdzieś w polsce dostępne?).
  • 1472 / 26 / 0
Przecież mulungu jest cały czas w SS i MO a Combretum pojawiło sie niedawno w SS :-)
  • 22 / / 0
Chyba koledze chodziło tylko o dostępność Combeteum. Hmm. to zamówię te dwie rzeczy i zobaczę co i jak. Ale zastanawiam się też nad Kanna i damianą, ale już sam nie wiem, bo ciąglę czytam inne opinie :) To w takim razie jak te dwa ostatnie działają? Tak btw. wszystkie te rzeczy mogę pogotwać i wypić z fusami? Najchętniej to bym to palił, ale to chyba mało przyjemne sądząc po konsystencji.
  • 1472 / 26 / 0
Nieprzypominam sobie aby ktoś pił wywar z kanny

A damiana może i wywa działa wyraznie ale znacznie słabiej od mulungu nie działa ani trochę narkotycznie ,pusta zamuła
  • 22 / / 0
Ok czyli rozumiem, że mulungu i Combtetum mają jedyne namiastkę działania narkotycznego?
  • 279 / 2 / 0
Tak, pytałem o combeteum, nie wiedziałem, że na ss już jest, mam taki zapas jeszcze mulungu i innych ziółek, że nie potrzebuję, ale dobrze wiedzieć :)
Tak czy siak kanna raczej się nie nada - polepszacz nastroju, ale nie relaksant. Choć zamów, droga nie jest, zobacz jak na Ciebie działa ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.