Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1130 / 48 / 0
Potwierdzam opoznienia. Od piatku od 10:00 rano status stoi jako "do wyslania". Spieszcie sie, bo jak zostawicie na ostatni moment to moze nie wyrobic na swieta.
  • 3959 / 148 / 0
jak sie ma 1.1 i 2.1 do 2.2, chodzi mi o moc i dlugosc dzialania?
niedojebanie genetyczne
  • 89 / 1 / 0
Jak aktualna 2v2 ? Dalej najlepsza wśród kompozycji - w znaczeniu najmocniejsza, najbardziej psychodeliczna ? Zostawić ją w oryginale, czy mixy z dodatkową heimią poprawiają ten muzyczny trans wyraźnie ? Nie używałem żadnej kompozycji od 3 miechów, więc mam nadzieję że magia wróci. Jaki jest wg Was najbardziej "ekonomiczny" sposób przyjęcia ? Jeśli chodzi o oral to waham się pomiędzy przeżuciem i trzymaniem pod językiem/przerzuciem i połknięciem/rozpuszczeniem w tłuszczu - jakieś sugestie ? Jeśli chodzi o palenie to duże temperatury działały cuda, tzn pseudo-vaporyzator z żarówy/lufka, z blanta jakoś dziwnie wchodziło :)

Ktoś stosował podczas suplementacji kurkumą/kurkuminą w suplach ? Były jakieś znaczące różnice w działaniu ?
  • 3959 / 148 / 0
ja uzywalem z kurkuma, prawdopodobnie kanna (sceletium) z kompozycji wchodzi w synergie z kurkuma, sama ma podobne dzialanie.

a z 'oralem' to ile tego jecie, taka sama ilosc jak przy paleniu?
niedojebanie genetyczne
  • 89 / 1 / 0
Zależnie od sortu, przy pierwszej próbie nieubita kulka wielkości wiśni (był to sierpień 2015) wysłała mnie w inny wymiar - pokombinuj na własnej skórze, działanie jest w mojej opinii sporo przyjemniejsze niż przy paleniu ;) Zdarzało mi się też spożywać ilości 500-700 mg jednorazowo, ale to już inna bajka - sennośc wzięła górę nad wszystkim, chociaż był to okres gdzie 2v2 nie była zbyt rewelacyjna. Proponuję zjeść objętość 1,5 lufki na początek, do tego obowiązkowo słuchawki i ulubiona muzyka, w moim przypadku działanie kompo znacznie podbijała... pepsi, tak. Cukry proste + kofeina, dodawszy do tego sampel kanny nie spałem całą noc ciesząc się najpierw główną częścią fazy, tj. euforią, przyjemnością, ciarkami, zmianą wymiaru, NIESAMOWITĄ muzyką, podróżą, ciepełkiem, a następnie miałem w głowie kozackie rozkminy + naprawdę miło płynął ten czas ;) Tylko tak jakoś pusto.
@Up, próbowałeś samej kanny podczas suplementacji kurkumą ?
  • 3959 / 148 / 0
przy suplementacji kurkumy kanny solo nie uzywalem, jedynie dodawalem kanne do kompozycji kiedys lub palilem ja solo. ale znam dobrze to dzialanie w stylu lekkiego ssri, kanna dziala troche podobnie do kurkumy w tej kwestii wiec na pewno dobrze sie komponuja.

ja bym nawet wymieszal kanne z kurkuma i palil taki mix. :*)
niedojebanie genetyczne
  • 1130 / 48 / 0
Obecne sorty 2v2 daja mocno rade.

Apropos SSRI to hydroksy w watku o wzmacnianiu mj, pisal, ze dzialanie tej kompo w duzej mierze opiera sie o blokadzie wychwytu, wiec kurkuma mozna dodatkowo wzmocniac takowy.
  • 1151 / 230 / 7
Kanna, jeden ze składników 2v2, jest inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny.
Poza tym:
eso pisze:
probowal ktos juz vaporyzowac/palic kurke? zachecam do experymentow, dziala duzo mocniej tym sposobem. musze stestowac dodanie kurkumy do lolka z maryhuanina ktoregos razu.
post2105385.html#p2105385
Chyba spróbuję %-D
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1130 / 48 / 0
Vapo kurkuminy 2v2 to juz troche przesada ziomki. Zdajcie tripraport ;)

Btw. .zamawial ktos ostatnio od SS te wzmacniane wersje ekstraktow i daje to rade, czy nie warto doplacac jak 2v2 stadndardowe mnie robi dobrze?
  • 3959 / 148 / 0
wcale nie przesada, czytalem jakies amerykanskie forum nt. zdrowia i chwalili sobie vapo kurkumy z dobrych vaporyzatorow, z tym, ze tam pisali o skutkach prozdrowotnych (nie wiedzieli o dzialaniu serotoninowym kurkumy?), glownie chodzilo o oczyszczanie drog oddechowych co ponoc kurkuma robi.

ja palilem 2.2 sypiac na nabita lufke odrobine kurkumy, kilka razy dziennie i ten sposob czulem swietny efekt antydepresyjny utrzymujacy sie do 48h, zreszta to samo czulem juz wczesniej vaporyzujac sama kurkume. poza tym spozywam codziennie kurkume w ilosciach 5-10g, do tego dziurawiec (imao) oraz kilka innych ziolek, supli + zdrowa dieta i musze wam powiedziec, ze czuje sie najlepiej od jakichs 4-5 lat, nie mam ochoty nawet za bardzo cpac czy pic na codzien. :-)

btw, chyba dzisiaj zloze zamowienie na 6g i tez mysle czy warto cos jeszcze dodac czy pozostac przy 2.2, ktore przede wszystkim co ciekawe, pomoglo mi w odstawce benzo oraz pomagalo spac, z czym mam problem. czyzby efekt combretum?
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.