Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.
Według , najlepiej brać z rana w połączeniu z wyciągiem z zielonej herbaty(chodzi o samą L-dopa, znajdującą się w Mucuna Pruriens przymierzam się do ekstraktu. Może ktoś wie w jakich proporcjach brać L-dopa do wyciągiem z zielonej herbaty?
Uwaga! Użytkownik jozek1983 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 527 / 6 / 0
Ekestrakt z zielonej herbaty stosuj w ilości ok 400-500 mg dziennie
Mucune ekstrakt od 350 do 500 mg dziennie
Sam stosuje powyższy mix i polecam:)

Myślę żeby jeszcze 5-HTP to wsadzić
  • 1203 / 21 / 0
Jadłem sobie ok 500mg (albo więcej, jem łyżeczką, nie ważę tego :P ) Mucuny 40% dziennie i efekty są, najciekawsze to podniesione libido, świetny afrodyzjak :)
Reszta efektów podobna do 5-HTP tylko nie uspokaja tak bardzo.
Ogólnie uważam, że w trakcie dnia, aktywności jakiejkolwiek lepsza Mucuna od 5-HTP bo właśnie nie zamula.
Widział ktoś gdzieś ekstrakt 100% ? Chętnie bym zakupił.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 527 / 6 / 0
jest u shamana, też się przymierzam:) Tylko jak to dawkować? 200 mg styknie?
  • 1203 / 21 / 0
Już kupiłem od Shamana :)
biorę 2 x 200mg na początek, działa super, dużo lepiej niż ekstrakt 40% (którego trzeba było zjeść większe dawki a moja wątroba czasem nie wyrabiała, podobnie przy dużych dawkach 5-HTP)

No i jak bierze się benzo to świetnie pomaga na impotencję :D:D
  • 145 / / 0
Ja stosuje 150 mg 2x dziennie. Zawsze rano i w południe. Z dawka mogę się pomylić (brak wagi) podzieliłem na oko ale w miarę dokładnie. Kompletnie nie zamula/usypia jak 5-HTP a radość z życia o wiele większa:) Stosuje też GABA na noc-czy można łączyć te 2 środki?
  • 527 / 6 / 0
300mg to moim zdaniem trochę mało, ja jednak uderzam w 500 mg. Efekty napisze po tygodniu.
  • 1203 / 21 / 0
@Sky
ja również podniosłem dawki do 300mg x2 ale nadal super, jestem zadowolony.
a GABA jak najbardziej, można łączyć, sam tak robię. Mucuna dwa razy dziennie a na sen 4-5g GABA.
  • 527 / 6 / 0
Wczoraj chyba przesadziłem z GABA- czułem mocne mrowienie na skórze i niepewność. Po 30 min ustały i mega przyjemnie zasnąłem:) Wracajać do mucuny...
działanie idealne na dzień, daje większą radość z życia i ułatwia kontakty z ludzmi. Efekty zauważyłem po 2-3 dniu i trwają do dziś:)
  • 4 / / 0
Witam
Czy fasolki Mucuna Pruriens są bardzo twarde? tzn czy jest problem ze zmieleniem?
Można jeść na surowo po zmieleniu?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.