najlepiej zbierac z mlodych nielykowatych roslin/pedow. jednak im wieksza roslina tym wiecej mleczka ale nie jest to duuuza ilosc. 2-3 kropelki na 1 rosline (chyba ze meczymy do konca to i z 20 bedzie) ale znalazlem sobie swoj sposob, swoja polanke i nachapalem okolo 50ml mleka.
jak najlepiej zbierac? odrywamy/ciachamy pedy kwiatowe przed ostatnim lisciem - z urwanego pedu z 1/4 kropelki. z pedu na drzewku - z pol kropli-kropla. zbieram wycierajac o dno zbiorniczka i odcinam centymetr i tak az pojawia sie lyko.
tak wyssane drzewko zostawiam zeby nowe pedy ktore sa niedorozwiniete dalej rosly. po co zabijac rosline dla cpania? cza zachowac rownowage :)
zauwazylem tez ze z zywej rosliny lepiej plynie. martwa po odcieciu pedu ledwo sie bieli. dzis wypalilem z butli okolo pol kabzla od piwa wysuszonego soczku. leciutko cos czuc ale nei wiem do czego porownac bo nei do mj nie do grzyba a opium nie probowalem.
jako ze jestem amatorem noska to myslalem nad tym ale watpie ze da sie to bardziej wysuszyc by dalo rade poza tym watpie ze tak to sie przyswoi. a moze jednak?
DMT 4 Life
a Jakby zagotować taki susz na małym ogniu z 30-50 g ile tam do garnka wejdzie to coś będzie z tego ciekawego?
P.S. Nie chce mi się zbierać sałaty,wiem ,że rośnie wszędzie itd wole np z MO nie jest jakaś droga :-p
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
chyba że byś pół hektara wyjebał, wywiózł zetorem, przemielił, przesączył, wyekstrahował i palił, ogólnie shit, gdyby było cool to by było nielegalne.
edit:
o kurwa rozgrzebałem stary temacik, dawno mnie tu chyba musiało nie być...
Ktoś napisał o mleczku z suszu. Jak roślina się suszy to i to co w środku niej wysycha, prawda ? W przypadku suszu- tylko ekstrakcja.
Reasumując, sałata jest dobra jako lekki środek uspokajająco-nasenny.
Dziękuję, dobranoc.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.