Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 757 / 114 / 0
ja też z tego obszaru uciekam, chwilowo jeszcze zamierzam wspomagać się karbamazeppiną przy odstawce benzo, ale za tydzień na wizycie u magika będę domagał się innych rozwiązań (pregaba, mirta, relanium, baklofen, może nawet ssri jeszcze listy nie zrobiłem)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 3455 / 1118 / 0
Po pojedynczym epizodzie psychozy nikt nie mówi o braniu leków przez całe życie. Po pierwszym jest to rok brania (neuroleptyki), w przypadku antydepresantów pół roku remisji, jeśli nie występują objawy choroby odstawia się. Po dwóch epizodach celuje się już w 5 lat. Jeśli wystąpią następne - leki przez whole life. Myślę, że to sensowna polityka nastawiona na dobro pacjenta, o koncernach nic nie mówię bo one mają wystarczająco kasy nie robiąc z nas inwalidów.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 4894 / 853 / 0
U mnie psychozy występowały tylko po narkotykach. Mania prześladowcza zazwyczaj oraz urojenia ksobne głównie. Teraz miałem 3 psychoze i moja doktorka celuje w 3 lata brania leków.
  • 834 / 17 / 0
@up po jakich narkotykach? kanna?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 4894 / 853 / 0
Dwie psychozy po amfetaminie i jedna po marihuanie poprzedzona ciągiem kilkudniowym na 3cmc i 4cmc.
  • 5130 / 890 / 0
Urojenia ksobne czy mania czestro wystepuja po stymulantach. Co ciekawe, mozna sie nauczyc je traktowac jako element fazy.
Warto miec neuroleptyki w apteczce bo podroz do magika w takim stanie to niezla meczarnia.
Sam mialem kilka takich epizodów. Wielookrotnie byłem już badany przez psychiatrow jak coś chcialem wydebic i t d . Raz poszedlem sam na psychozie i powiedzialem o objawach leku uogolnionego, mani przesladowczej i somatycznych nieprzyjemnych efektach jakie mi towarzysza= ketrel 50.
Troche mi uratował dupe gdyż jestem bardzo spontaniczny jak mnie pierdolnie po jakims dragu mania. Dzieki temu troche mam mniejsze ciagoty do cpania i wieczorem ide spac, rano wstaje do pracy i funkcjonuje.
Żarcie neuroleptyków ma złą łatkę. Dużo gorszą niż benzodiazepiny bo ludzie kojarzą neuroleptyki z chorobami psychicznymi.
Szczerze, to taka fluoksetyna bardziej na banie negatywnie siadała.
Neuroleptyk sprawia ze wstaje bez tego marazmu zycia,lęku uogolnionego o godzinie 6:15. Szykuje sie do pracy , tam pierodlne jakas kawke i leci.
To nie jest prawdą że nie uzależnia. Biorę go już 3 miesiące i raz mi zabrakło 2ch tabsów a wizyte mialem next day. Efekt to przerwany sen i to co zawsze mialem , nawet przed cpaniem - stan ucieczki od pracy,problemow
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 4894 / 853 / 0
To że często występują to się przekonałem na własnej skórze. Problem w tym że strasznie brakuje mi stimów. Kawa nie działa prawie w ogóle i myśle czym by się tu wspomóc i czy jest w ogóle sens jakiegoś stima jeść . J

Jestem aktualnie na 225mg wenlafaksyny , 10mg olanzapiny (na noc) i 800mg amisulprydu rano i wieczorem 400mg.

Brakuje mi motywacji pracuję z przymusu no i brakuję też rozrywek.

Co byście polecili do ćpania przy takim combo leków które mam. Chodzi mi głównie o jakieś bezpieczne połączenia. Znudziło się juz zapijanie rolek browarami to nie moje typy fazy.
  • 8103 / 907 / 0
Neuroleptyki nie sa zle, dzieki tym leków wyszedlem z psychozy, biore duze dawki i nie dczuwam ich.Sadze ze zle dobrane neuroleptyki sa zle, dobrze dobrane tylko pomagaja.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5130 / 890 / 0
Nic tego nie zastapi. Kodeine mozna zrec , sajo i giebla.
Pomysl czy jest sens sie tak meczyc. Serio cos Ci daja te ssri oprocz tego ze jestes przyjebany jakbys szpadlem dostal i spokojniejszy ??
Masz w ogole jakas diagnoze postawioną ??

Ja ssri odstawilem . DXM działa znacznie lepiej i co wazne- od razu.

Kawa na mnie też nie działa. Wypilem juz 2 i dziala subtelnie. Jest lepiej ale to nei to.
Najgorszy okres mialem jak nie pracowalem. Obsesyjne mysli o nacpaniu.
Teraz stalem sie pracoholikiem. Przychodzi sobota i juz mam ochote sie zresetowac . Robilem to przez lata. Ciezko to wyskrobac z mozgownicy.
Najchetniej bym poszedl Dzis do pracy i wrocil styrany.

Sorry za zalenie sie i lekki offtopic ale gdzies musze to wyrzucic zeby sobie ulzyc.

Forum tez probowalem rzucic ale nic z tego.

Gratuluje tych 5 miesiecy. Dla mnie benzo i alko to tez zadne cpanie. Nie lubie tej fazy. W domu gdzie znaja moje uzaleznienie mam nawet niepisane "przywolenie "na chlanie-ale tego nei robie . Dla mnie malo atrakcyjna uzywka.
Chlalem wiele lat i nigdy sie nie uzaleznilem od alko.
Aktualnie od wtorku nic nie zarzucalem bo czekam na wyplate.Jakbym mial hajs pewnie bym kody cpal ile bym dal rade kupic.

[mention]serotoninowy[/mention] miales juz dluzsze przerwy w politoksykomanskiej karierze ?>? Takie jak ta 5 miesieczna, czy to jest najdluzsza?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 4894 / 853 / 0
Miałem przerwy dwie po pół roku. wenlafaksyna mi unormowała nastrój nie działa na mnie jakoś źle no i może daje trochę energii bo przy sporawych dawkach neuro mogłbym się czuć ociężały i spowolniony a tak daję radę jakoś funcjonować. Wkurwia mnie tylko że koliduję z ćpaniem trochę. No nic będę jakoś się starał póki co egzystować póki co. ja na alko i benzo też mam przyzwolenie gorzej z innymi rzeczami bo trafiałem przez nie do psychiatryka i rodzinka się buntuje. Zobaczymy jak to będzie póki co trzeba jakoś żyć żeby nie zwariować. Diagnoze mam postawioną zespół paranoidalny f20.0

[mention]Ujebany[/mention]A Ty co ćpasz będąc na wysokich dawkach neuroleptyków? Bierzesz do tego jakieś SSRI/SNRI?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.