Schizofrenia paranoidalna F20.0. Masz dla mnie jakąś alternatywę dla olanzapiny?[/quote]
W takim razie moze bedzie potrzebna........
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Ogólnie to chyba wybiorę się do szpitala na tydzień, bo dłużej nie wytrzymam, może tam mi coś zmienią.
Szukam wątku o polecanych szpitalach (darmowych) ale nie mogę znaleźć.. Mógłby mi ktoś pomóc?
Sinner_ pisze:Jak dla mnie to taki bezpieczniejszy substytut benzo. Największą jej zaletą było to, że gdy brałem o 21 to taki zrelaksowany i senny oglądałem coś na yt przysypiając i się budząc, a gdy w końcu postanowiłem iść spać to zasypiałem i twardo spałem aż do rana. A rano... no kurwa wstawałem tak wyspany jak nigdy! Serio, byłem pełen energii, nie było efektu zmulenia i myślałem całkiem trzeźwo, wręcz mi się łatwiej funkcjonowało.
Ja z racji choroby muszę brać neuroleptyki. I dla mnie one nie mają żadnego pozytywnego działania.
Sinner_ pisze:Napiszę z perspektywy czasu, bo już mi się olanezpina skończyła i będę musiał znowu prosić się o recke na to, jeśli nie będzie chciał mi mój psychiatra od substytucji zapisać afobamu. A więc tak, olanzepina pomogła mi na przejściu na buprę. Bywały dni, gdzie bupra nie starczała na zaleczenie głodu psychicznego po morfinie i wtedy zazwyczaj brałem olanzepine. Wtedy i noddy po buprze stawały się całkiem częste, a samo działanie olanzepiny było dla mnie przyjemne. Wiem, że jest opinia, że neurloeptyki nie nadają się do ćpania, ale olka moim zdaniem ma potencjał rekreacyjny jako jedyna z neurlopetyków. Próbowałem wielu neuroskurkowańców - kwetiapinę, perazynę, ale żaden nie działał tak jak olka. Jak dla mnie to taki bezpieczniejszy substytut benzo. Największą jej zaletą było to, że gdy brałem o 21 to taki zrelaksowany i senny oglądałem coś na yt przysypiając i się budząc, a gdy w końcu postanowiłem iść spać to zasypiałem i twardo spałem aż do rana. A rano... no kurwa wstawałem tak wyspany jak nigdy! Serio, byłem pełen energii, nie było efektu zmulenia i myślałem całkiem trzeźwo, wręcz mi się łatwiej funkcjonowało. Naprawdę, jest ona demonizowana, ale kij wie tak naprawdę czy jest serio tak szkodliwa jak opisujecie. Z negatywnych skutków nic nie odczułem, odstawić też można z dnia na dzień i nie ma żądnych "jazd" jak w przypadku benzo. Jutro mam zamiar iść do lekarza po receptę i muszę się zdecydować po jaki lek. Albo sirdalud, albo olka, albo hydroksyzyna (pójdę do rodzinnego). Prawdopodobnie wezmę sirdalud, a olkę tak jak wspomniałem dostanę od psychaitry, chociaż wydaję mi się, że uda mi się ugrać pake afobamu na tej wizycie. Aha i na koniec jeszcze dodam, że olanezpina pomogła mi na lekką depresje, bo mnie jakoś chwyciło, a teraz się czuję dobrze mimo, że już jestem dawno po "kuracji" olką. Pozdrawiam użytkowników neuroleptyków :)
Chciałbym żeby na mnie Olka działała tak jak na CIebie. Zazdroszczę Ci bo muszę to brać a nie odczuwam żadnych pozytywnych skutków brania neuroleptyków.
@Sinner_ Ciężko CI odpisać na tego priva czy po prostu ignorujesz moje wiadomości?
Spam, leci do kosza - tur3k
[CUT] - bez jaj, dawać na siebie namiary na publicu przez privnote ?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.