Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 414 / 47 / 0
Właśnie od kilku dni raczę się odmianą "Criollo" z Peru wraz z macą w proporcji 2:1 i muszę przyznać - rewelka ^^ Jest power i stoi pała ;) Aż przestałem pić kawę, bo już niepotrzebna.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Radioaktywny, a ile ma g tłuszczu? Najlepiej kopią te pełnotłuste, powyżej 20g na 100g, a b. ciężko takie nawet w eko sklepach dostać.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 414 / 47 / 0
Hej SandS
Jeśli chodzi o zawartość tłuszczu na 100g to jest napisane 13,1g, a sam produkt nie jest opisany jako odtłuszczony.

Dokładnie chodzi o ten stuff:
http://www.magicznyogrod.pl/zdrowa-zywn ... o-bio.html

Jak dla mnie na +++

Równie dobre, a może i ciut lepsze było tylko kakao Kruger nederland 250g z Niemiec.

Edit - Jedno i drugie które wymieniłem ma wspaniały zapach czekolady ^^
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Hej Pani doktor, a co powiesz o tym:
https://bio123.pl/kakao-sproszkowane-su ... esults=139

(52g. tłuszczu/ 100g)
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Haha akurat to jadłam. :D To plus jeszcze Van Houten, to są najlepsze.
  • 414 / 47 / 0
Sprawdzę i podzielę się opinią ;)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
No i zakupiłem kakałko powyższej firmy oraz dodatkowo macę i muszę stwierdzić, że mnie rozczarowało. Zapach jakiś dziwny, jakby rumowy(?), w smaku ujdzie, ale w działaniu dupska nie urwało. Maca też nie urzekła. Póki co zostanę jednak z magiczno ogrodowym kakao i macą również. Tak czy inaczej dzięki Pani doktor za opinię ;-)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Muszę jednak stwierdzić że kakałko bio planet nie jest takie złe. Zmieszałem je z ich macą w stosunku 1:1 i wypiłem do dziś prawie wszystko (pewnie skończe jutro). Mimo tego nie zaobserwowałem żadnych nieprzyjemności, takich jak po np. deco moreno, tj. nie możność wysrania się do końca, ciężki oddech, zamulenie, czy łomot serca.

To oraz z magicznego ogrodu biją na głowę te sklepowe. Różnica jest spora.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Ale z magicznego to Ty ziarna całe miałeś?
  • 414 / 47 / 0
Akurat to moje było zmielone.
5-HO-La La LaND
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.