Tytoń ma osobny dział → >LINK<
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
A jak najdzie mnie ochota na fusy (bo ta wyżej to rozpuszczalna), to płaczę nad spieprzonym serwisem do kawy i jakoś zaparzam sobie LavAzzę w wersji w dużej puszce, espresso, "intense and velvety" ocenione na 5. :) A w profilu smaku: "chocolate, dry fruits, spicy, wood, tobacco, caramel, malt, honey, biscuit". I zgadza się. Jak ktoś widział, jak pisałam kiedyś o tabace - Alpinie - to ta kawa smakuje identycznie niemalże i jej zapach od razu przywiódł mi na myśl Alpinkę właśnie. Ostatnio to moja ulubiona poranna kombinacja.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.