Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: łoch »
Nie mam zielonego pojęcia..nigdzie tego nie ma.może wypadało by podbić do osób oferujących orzeszki czy nie dało by rady ściągnąć liści?Kupując orzeszki miałem nadzieję na high czystko stymulujący/pobudzający w większych dawkach delikatnie psychodeliczny(zapewniał sprzedawca) Ja jako wapna używałem edible lime co jest dla mnie nieporozumieniem albo mam wrażliwą japę chodź to mało prawdopodobne.Spoko spoko!gdybyś tylko coś wiedział to pisz :) pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik łoch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
mialem kiedy dostep do swiezych zestawow orzeszki + liscie + wapno, prosto z indii, hermetycznie zapakowane...
ale kontakt juz wysechl...

lisci u nas nie kupisz z prostego powodu, ze w europie nie rosna, a swieze sprowadzic to nie lada sztuka...
mozna uprawiac samemu betel, ale kto ma sadzonki... heh ja znam tylko jedna osobe :)
  • 15 / 1 / 0
a czy łatwo jest ją ukorzenić z gałązki albo po prostu jakoś rozsadzić?zapytaj ziomka jak byś mógł ile by chciał za sadzonkę!
Uwaga! Użytkownik łoch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
o sadzonkach to czas myslec od maja...
  • 15 / 1 / 0
ale fajnie by było gdyby z góry powiedział po ile czy będzie sprzedawał!
  • 273 / 2 / 0
nie wiem.. poki co jej nie mam, wiec od maja zobaczymy heheh
  • 15 / 1 / 0
to napiszę w maju :P pzdr
  • 20 / 2 / 0
Czy dobrym sposobem na betel jest dodanie do szklanki wody pół łyżeczki zmielonych orzechów i płaską łyżeczkę sody oczyszczonej, i wypicie to jednym haustem?
Uwaga! Użytkownik athlon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 2 / 0
Nic nie działa na mnie betel, w ogóle nie odczuwam jego działania. Na opakowanie napisane jest produkt aromatyczny. Piłem łyżeczkę betelu z łyżeczką sody oczyszczonej, z wapnem z apteki, żułem z wapnem w kapsułkach z apteki i nic nie czułem. Co sądzicie?
Uwaga! Użytkownik athlon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.