Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Wszystko ładnie pięknie ... czytam i czytam ... i nie widzę aby ktoś tutaj GOTOWAŁ KAKAO to właśnie panowie i panie podstawa !! wsypuje się 5, 6 łyzeczek kakao do kubka i miesza się .Potem wlewamy do garnka i gotujemy .. tak długo aż zobaczymy taki tłuszczyk (to właśnie te substancje które mają się wydzielić !!) nastepnie możemy dodać trochę cynamonu (fajny zapach w domu) a po 5-10min gotowania wlewamy do kubka, dodajemy odrobine śmietanki i 2 3 łyżeczki miodu. I takie kakao naprawdę kopie. Według mnie sprawa wygląda tak ... Żul który pije codziennie wódę, kawę i ma niedobór magnezu fosforu itp ... takiego człowieka szybciej wyraźnie kopnie (ale nie mylić z grzybami, alkocholem itp). Kakao daje relax fajnie się po nim myśli, fajnie się też po nim bzyka bo wprowadza mnie i partnerkę w trans (muzyka bardzo wciąga). Jak zjem dzień wcześniej 2 3 banany a na następny dzień wypijemy sobie kakao i się bzykamy to orgazm mam niesamowity :). Nie rozumiem też tego że ktoś ma zatwardzenie po kakao takim właśnie gotowanym ... Przecież kakao powoduje to że ma się lepsze trawienie ... wiec ... mam takie wrażenie że ludzie piszą tak 5te przez 10ąte ... A o działaniu kakao wiem już od hmm 10lat ... ?? ludzie się z tego kiedyś śmiali ... ale ja zawsze pare lat wcześniej zaczynam coś co staje się trendem :P

Pozdrawiam
  • 94 / / 0
a ten "tłuszczyk" to gdzie widzisz? Ja zawsze gotuje ale krócej. Dziś spróbuje dłużej.
Jaki gatunek kakao?

"Przecież kakao powoduje to że ma się lepsze trawienie"

To że powoduje lepsze trawinie to nieznaczy ze w TAKICH iloścnaich nie może powodować zatwardzenia.
Wiele przypraw stymuluje wydzielanie zólłci i kwasów żałądkowcyh ale w Ilościach kilku łyżek były by drażniace i Możliwe też zatwradzające.
  • 708 / 25 / 0
Ja jeszcze nie gotowałem zreszta pierwsze słyszę bedzie trzeba spróbować
  • 223 / 25 / 0
Spróbowałem i naprawde działa lepiej gotowane do pokazania się tłuszczyku ale nie ma aż tak dużej różnicy między gotowanym a niegotowanym.

EDIT: Pisałem tego posta jak się jeszcze ładowało. To naprawdę działa!!! Nie spodziewałem się że ten niepozorny napój może mieć taką moc.
  • 94 / / 0
a więc powtóze pytanie...gdzie ten tłuszczyk widać?:) Po ilu
  • 708 / 25 / 0
fakt gotowane smakuje zdecydowanie lepiej ale tłuszczyku nie było
  • 1519 / 20 / 0
U mnie też tłuszczyku nie widać było, zaś taka lekka pianka. A kakao smakowało bombowo! Gotowałem jakieś 20 min w czymś taki do parzenia "kawy po turecku". 7 łyżek, potem pół laski cynamonu połamałem i wrzuciłem a na końcu cukier. Smakowo naprawde super, teraz "zwykłe" kakao smakuje mi o wiele mniej :D. Przyjemne kakaowe uczucie również jest większe ;)
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 1 / / 0
Kakao jest też bardzo cenione leczniczo. Należy do tzw Super żywności. Nie można zalewać kakaa wrzatkiem, bo niszczą się białka i enzymy. Łaczenie z cukrem i mlekiem też obniża walory zdrowotne. Polecam najpierw zapażyć kawe zbożową z zwykłą kawą poczekać aż przestygnie do około 40 stopni i dodać kakao. Dzieki kawie zbożowej bardzo dobrze rozpuszcza się kakao. Kakao zawiera również teofiline theobromine odnosniki do tych substancji :

http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p34.htm
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p35.htm

http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... bogow.html
http://www.poradnia.pl/kakao-remedium-na-starosc.html
Uwaga! Użytkownik curanderos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
curanderos pisze:
kakaa
Kakao nie podlega odmianie deklinacyjnej ;)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 8103 / 911 / 0
Jak ktoś bierze kode to fajnie jest wypić kakao :)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.