Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 38 / / 0
Dobra kawa tylko z ekspesu. Na specjalne okazje pożądna jamajska Blue Mountain, na codzień Pellini, Izzo, Lavazza itd. bogactwo smaków i aromatów. :cheesy: Poza tym jeśli ktoś lubi kawe, a jest nadwrażliwy na kofeine (ja po 2 zwykłych kawach jestem dość wystrzelony) może wybierać produkty niskokofeinowe.
  • 60 / 3 / 0
1911 pisze:
polecam tchibo family z rozpuszczalnych
Ja też i podchodzi mi jeszcze jacobsa cronat gold oraz smakowe z biedrony (dougbe egberts).

Generalnie dla mnie kawa nie może być zbyt kawowa :cool: jak siekiery typu nescafe classic... Raczej tylko rozpuszczalna (plus mleczko i miodek) bo taka zwykła mielona zalana wrzątkiem to po prostu błoto w szklance na gorąco :kotz:
  • 94 / 2 / 0
We Fresh Markecie w promocji jest niezła kawka. "Winter Coffee", ze słodkimi przyprawami, gorzką czekoladą i melasą. Osobiście wyczuwam tylko aromat tych rzeczy, kawa pachnie lepiej niż smakuje, ale moc jest przyzwoita.
Cena też, obecnie 4.99/200g :-D poza promocją 9.99
Staying awake to chase a dream
  • 50 / / 0
Prima najlepsza :)
Respect
  • 5299 / 104 / 0
Neskafe! 1/3 wrzątku, 2/3 mleka, 2 łyżeczki cÓkru. Na wierzch kawy bita śmietana z aerozolu i do tego 2 mocne pociągnięcia podtlenku. Można rozpoczynać dzień :gun:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 56 / / 0
W kalafiurze nescafe 100g za 12zł, a druga za 1zł. Także tego... tanio i dobrze.
  • 413 / 26 / 0
Dobra jest też Carte Noire,wogóle nie ma kwaskowego posmaku.
  • 251 / / 0
woseba arabica, o 5 rano jak mam na 6 do roboty smakuje wybornie!! %-D,
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 56 / / 0
Nescafe Creme, nie ma to jak zrobić kogel mogel , zrobić tą właśnie kaweczke z 2 łyżeczki zalać wodą dodać kogel-mogel i dolać mleka. Miodzio , i przepalić sobie w międzyczasie jakimś canna. %-D
Eloo. :old:
Spoiler:
  • 251 / / 0
w tym tygodniu piję Tchibo Exclusive, mocna, dobra, trochę droga-, ale czasem warto zaszaleć :cool:
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.