Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Od siebie mogę dodać tylko tyle, że kakao działa naprawdę i to bardzo bardzo ładnie :-)
Poprawia niesamowicie nasycenie kolorów i sprawia, że czuje się bardzo lekko (dosłownie) i ogólnie to super jest :-)

Chciałbym tylko spróbować kakao bez żadnej kofeiny. Nie to abym coś miał do kofeiny ale w prawdziwym (medytacja itp) tripowaniu to ona nie pomaga raczej...
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W kakao nie ma kofeiny. Ok, niedługo robię mały eksperyment. Po kakao czuję się świetnie. Więc kupuję paczkę 220 gram kakao i zjadam. Pożyjemy zobaczymy. Jak nie podziała to przynajmniej pysznie pojem ;]
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 577 / 3 / 0
Kakao ma kofeinę, tylko, że ma jej w sobie bardzo mało...
Jednakże jak się wypije bardzo dużo kakao to te mało szybko się robi dość dużo...

Kofeina kofeiną a ja wprowadzam Kurwik-u twój pomysł w życie, zobaczymy co z tego wyniknie :cool:
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
newbe ----> Ja slyszalem natomiast, ze euforyczne dzialanie czekolady dziala tylko na kobiety. Niesety nie popre tego zadnym cytatem, gdyz czytalem o tym dosc dawno.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: strength »
kurwik -> jakie ty bedziesz jadl kakao? typu puchatek czy prawdziwe? :) opisz czy byly jakies efekty.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Puchatków nie tykam, tylko czyste, gorzkie kakao.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 577 / 3 / 0
P-paranoi pisze:
newbe ----> Ja slyszalem natomiast, ze euforyczne dzialanie czekolady dziala tylko na kobiety. Niesety nie popre tego zadnym cytatem, gdyz czytalem o tym dosc dawno.
A ja czytałem, że każdy ma w sobie kobietę więc wystarczy tylko odkryć ją w sobie i można reagować na kakao odpowiednio :-)
  • 422 / 5 / 0
Nie jedzcie / pijcie dużej ilości kakao bo powoduje to dużą łamliwość kości, utrudnia wchłanianie magnezu (szczególnie z cukrem) i wapnia. No to ma ktoś sposób na ekstrakcje teobrominy ?? <_< Wiecie działa ona moczopędnie, ale co tam :-p
  • 577 / 3 / 0
Dziwna sprawa bo czytałem właśnie, że kakao ma dużo magnezu!
Co do wapnia to nie wiem, ale kakao powoduje fajny błogostan i za chiny nie zrezygnuję z picia go i jedzenia czekolady :-D

Najlepiej nie pić kakao jakiś czas i walnąć sobie dużą dawkę. Ja uwielbiam napój z 3 łyżeczek instanta, 3 zwykłego i 2 cukru na jeden kubek. Mocny smak jest i działa jak trzeba :-) Można też dodać łyżeczkę kawy instant (więcej nie bo się popsuje smak!) i wtedy to już całkiem fajnie jest a zapach tego miksu mnie rozwala pozytywnie :-)

Po kakao kolory sobią się fajniejsze, bardziej pastelowe itp. No ofkoz trza być bardzo wrażliwym pewnie aby picie kakao cokolwiek odczuwalnego i widocznego dało bo inaczej to pewnie trzeba by wypić tego kakao baaardzo dużo a to już pewnie niezbyt zdrowe jest :'( Sam gdy nie byłem aż tak wrażliwy jak teraz to nie zauważałem tak mocno jego działania i nie kojarzyłem nawet tego stanu z kakao nigdy tylko bardziej z daną sytuacją itp. Ogólnie to świat wygląda po nim bardziej kreskówkowo i pozytywniej ^_^

A co do tematu to poza teobrominą są w kakao jeszcze inne substancje a kakao działa dobrze i jest bardzo smaczne tak jak jest więc po co kombinować? :-)

ps. Kakao jest moją najbardziej ulubioną używką. Jeśli miałbym zrezygnować z wszystkich oprócz jednej to właśnie kakao bym zostawił :blush: ^_^
  • 204 / 1 / 0
ja po zjedzeniu za dużej ilości słodkiego mam odruchy wymiotne. ;-)
@Kurwik, nie jedz tyle tego kakao!!

wspomniana ekstrakcja kofeiny to ciekawa rzecz, tym bardziej że nie pijam ostatnio kawy (zwykle ludzie mają okropna kawę ble a samemu nie chce mi się parzyć) więc mamy ten chlorek metylenu który mozna zakupić z tej strony http://www.standard.pl/pl-surowce_chemi ... ylenu.html w temp 20 C zalewamy tym kawę (która raczej nie rozpuszcza się w tej temp.)miesazamy kilka razy i przesączamy przez filtr, nastepnie odparowujemy ciecz i uzyskujemy czysta kofeiną. Kwestią są jeszcze odpowiednie proporcje, toksyczność chlorku metylenu i ile tego zostanie w uzyskanej substancji. Powinniśmy uzyskać proszek którym można posypać drinka ;-)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007 przez jaitylkoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.