wam jak się skończy za pare miesięcy i będę udostępniał wam co mi zrobią, dzięki za odpowiedzi.
Bo tak się składa że akurat sam tam jadę za pare dni :d
Żródło https://pl.wikipedia.org/wiki/Legalno%C ... %C5%82ochy (po 10 sekundach szukania)
§ 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, dokonuje przywozu, wywozu, przewozu, wewnątrzwspólnotowego nabycia lub wewnątrzwspólnotowej dostawy środków odurzających, substancji psychotropowych lub słomy makowej, podlega
grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega
grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli przedmiotem czynu, o którym mowa w ust. 1, jest znaczna ilość środków odurzających, substancji psychotropowych lub słomy makowej albo czyn ten został popełniony w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, sprawca podlega
grzywnie i karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
Czy przeszukają mi mieszkanie? Nic nielegalnego nie posiadam, lecz pierdolnik jaki by zostawili nie był by miło widziany...
Czy powinienem usunąć facebooka? Mam tam dużo niewygodnych dla mnie informacji...
Czy powinienem oczyścić telefon?
Mam zamiar współpracować, raczej nie śćiemniać, powiem ,że kupiłem od ziomka na x ulicy...
Czy będą na siłe mnie przeszukiwać itp?
Mojego kolege, w wieku 15 lat, jakoś rok temu po tym jak wypił naraz 1l whisky, i skończył na SORze musiał oddać komputer i telefon...
Ja już oczyśćiłem komputer bo kompletnie nie wiem co na nim jest.
I Ostatnie pytanie czy będe ponosił koszty rozprawy?
Jeśli tak to około ile one wynoszą?
Dziekuje z góry za odpowiedź :)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.