Mi to wygląda na przelanie, zbyt małą ilość słońca i generalnie bardzo słabe warunki.
Konopie to nie rzeżucha i żeby to miało sens, trzeba się naprawdę postarać.
Spójrz na moje auto Gelato z zeszłego sezonu. 15 L materiałowa doniczka (pełna), dobra ziemia z perlitem, mnóstwo słońca i troski. Plonu wyszły 2 duże słoiki i jeden mniejszy - łącznie jakieś 3-4 L. Kosa taka, że wprowadza w trans fotelowy tak mocno, że można się zdziwić, że to pod polskim słoneczkiem rosło.
Nie jestem specem, kupiłem jakaś lepszą ziemię, większą doniczkę, zasialem auto afghan i z ciekawości czy coś wyrośnie.
Jak masz zdrowe nasionko, to taka jest kolej rzeczy, że wyrośnie z niego roślina.
Ja bym z nią niczego już nie robił, bo to stracona sprawa. odległości między piętrami są tak duże, że słońca miała pewnie raptem max 3-4 godziny.
Jeśli kolejnym razem intencją nie będzie ciekawość, a zebranie jakiś sensownych plonów, sugeruję lepiej się przygotować zaczynając od wiedzy teoretycznej.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.