Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
czy waszym zdaniem powinno się zalegalizować psychodeliki?
tak, bez ograniczeń
536
34%
tak, lecz pod pewnymi warunkami
937
59%
bezwzględnie nie
70
4%
nie mam zdania
50
3%

Liczba głosów: 1593

ODPOWIEDZ
  • 179 / 15 / 0
zewsząd i znikąd pisze:
stymulanty, i depresanty to gówno
Dla takiego aliena jak ty napewno.

btw PanMuchomor dobrze prawi...
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 1680 / 266 / 0
A ja się tutaj nie zgodzę, bo stymulanty i depresanty, jeśli chcemy przeżyć tripa, to są do dupy. Do prawdziwych tripów są psychedeliki. Na stymulantach i depresantach mamy jeden schemat fazy, na pierwszym speeda, gadatliwość, rozkojarzenie, często bezsenność, a na drugich senność, rozluźnienie, sedację, euforię. Tripu na Ayahuascy, LSD, 2c-i czy Bomo-DragonFly nie da się opisać za pomocą 4 określeń. Depresanty, stymulanty to dragi do 'zaćpania się', a psychedeliki do przeżycia tripu. Przecież paląć Salvię wcale nie odczuwam przyjemności ani relaksu, jednak chcę przeżyć niezapomnianą podróż. Rozumiecie różnicę?
Największy przegryw na forum
  • 185 / 24 / 0
drag pisze:
Rozumiecie różnicę?
Rozumiemy ;-)

Opiaty są do robienia sobie dobrze, trip można opisać w 3 słowach: błogość, spełnienie, senność.
A co Cię spotka na psychodelikach tego nie wiesz, za każdym razem niespodzanka.

A ja nie lubię niespodzianek.
ale grzyby też lubię :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2006 przez PanMuchomor, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
RysiuRonson pisze:
Dla takiego aliena jak ty napewno.
Dziękuję za komplement.
PanMuchomor pisze:
Nie wszyscy są zainteresowani "odkrywaniem siebie" i resztą pseudomistycznych przeżyć,
większość osób chce po prostu się przyjemnie zabawić, sex i feta na disko.
Ale niektórzy są jednak zainteresowani właśnie takimi przeżyciami, a totalnie nie są zainteresowani jakimś balangowaniem.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 1736 / 18 / 0
Ale niektórzy są jednak zainteresowani właśnie takimi przeżyciami, a totalnie nie są zainteresowani jakimś balangowaniem.
bo nie wiedząile takie balangowanie sprawia przyjemności XD

oczywiscie nie mowie ze niema sie satysfakcji z odkrywania siebie... no i jedno drugiego nie wyklucza
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 185 / 24 / 0
zewsząd i znikąd pisze:
Rozumiem, to po jakie narkotyki się sięga zalezy od tego czego potrzebujemy ]sex i feta na disko [/b]to Twoje przeznaczenie, znałem już takie przypadki :)

Grzyby, Salvia, Ayahuasca, Peyolt... to nie tylko wielkie duchowe mistyczne przeżycia, czasem wręcz odwrotnie.

Przy okazji chciałem zapytać, kiedy zamierzasz stracić narkotykowe dziewictwo
i z czym chcesz mieć ten pierwszy raz ? :blush:
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
[quote="PanMuchomor"]
i z czym chcesz mieć ten pierwszy raz ? ]
byleby nie z muchomorami :-D
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 185 / 24 / 0
GrupaOlewającaWładzę pisze:
PanMuchomor pisze:
i z czym chcesz mieć ten pierwszy raz ? ]
byleby nie z muchomorami :-D
a miałem skrytą nadzieje że to właśnie że mną będzie chciała przeżyć TEN pierwszy raz... :blush:
  • 1736 / 18 / 0
DOBRA TERAZ MAŁE KAZANIE O MARIHUANIE I JEJ SZKODLIWOŚCI!

http://www.hyperreal.info/drugs/go.to/w ... sychicznej

http://www.hyperreal.info/drugs/go.to/art/6157

Osobiście twierdze ze jest to w pewnym stopniu prawda... Niekoniecznie musi to byc ostra schiza tylko takie coś czego nie zauważamy... może gdybyśmy nie palili marihuany za młodu to byśmy byli inni?
Dobra nie o tym dyskusja...

DZIECIAKI JESLI NIE PALILIŚCIE MARIHUANY TO NIE ZACZYNAJCIE PALIC PRZED 17 ROKIEM ZYCIA PRZYNAJMNIEJ... JAK POLICIE CZESTO TO RÓBCIE TO TROCHE RZADZIEJ, NAJLEPIEJ DO 24 LAT BO W TYM WIEKU CZLOWIEK JEST AN 100% W PEŁNI DOJRZAŁY Z TEGO CO KIEDYŚ CZYTAŁEM!
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Przed 16stym rokiem życia nawet palenie papieru toaletowego może być szkodliwe. Wciąganie dymu z palonej tkanki roślinnej jest niezdrowe samo w sobie, mniejsza z tym czy jest tam nikotyna czy THC czy cokolwiek. Nie chodzi o alkaloidy tylko o szkodliwość dymu. To samo tyczy się alkoholu. Wszystko jest dla ludzi, tylko, że ludzie powinni być na to przygotowani. Jeśli chodzi psychodeliki to troche inaczej sprawa wygląda, bo przygotowany musi być nie nasz organizm, lecz psychika. Niektórzy ludzie w wieku 24 lata tez nie bedą przygotowani na zetkniecie się z psychodelikami. Moim zdaniem chodzi o pewnego rodzaju dojrzalosc, a zarazem odpowiedzialnosc za skutki podejmowanych działan.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).