Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 698 / 172 / 0
Piękne roślinki, zachęciłeś mnie i teraz to już na pewno spróbuję ponownie :)
  • 234 / 39 / 0
Jak coś służę radą :)
  • 23 / 2 / 0
Szanowni panowie, szanowne Panie, szanowne osoby. Jako, że sini jest legalne jeszcze u nas myślałem nad Tym by sobie je posadzić. Istnieje mała przeszkoda w postaci mojego współlokatora (wspołnajemcy?). Niekoniecznie chcę go wprowadzać w arkana sinicuichi (przynajmniej nie na poczatku) więc pytanie brzmi: do jakich roślin podobne jest sini, na tyle by zaspokoić ciekawość typka co to w ogóle nie ma tego zielonego kciuka? pokój wszystkim
  • 234 / 39 / 0
Merta lub myrta wyglądają bardzo podobnie
  • 234 / 39 / 0
Mam dosyć sporo tych roślin i ogólnie wszystkie straciły liście przez zimę zbierałem te liście uzbierałem jakieś 5g zalałem je wodą destylowaną po tyg przefilrowałem to na buchnerze odparowałem wyszło z tego ok 1g plasteliny część się wysuszyła na ciemny krystaliczny pył dałem to znajomemu efekty mu się nie zbyt spodobały halucynacji nie miał a uczucie euforii spokoju zawroty głowy ale czuł się nie swojo i nie miał ochoty na rozmowy z nikim pierwsze efekty po 20 min główne efekty po nie całych 2h przez chwilę go nawet mocno jebło.
W nocy koszmarne sny
  • 4 / / 0
To wie ktoś może kiedy zbierać roślinkę i jak zrobić ekstrakt alkoholowy?
Mydło po szlugu smakuje lepiej... - D, 2021 :papieros:
  • 234 / 39 / 0
To krzew wieloletni zbierasz liście kiedy Ci pasuje moje wszystkie heimie same na zimę zrzuicły wszystkie liście teraz już są nowe
Indianie robili ekstrakt sfermentowany wodny
jeżeli chcesz pozyskać najważniejszą substancję z heimi czyli cryogenine to jest rozpuszczalny w umiarkowanie polarnych organicznych rozpuszczalnikach
takich jak chloroform chlorek metylenu benzen i metanolu ale nie rozpuszcza się w wodzie
oczywiście jest tam wiele innych substancji nie znam ich rozpuszczalności ale ta uznana jest za najważniejszą i najbardziej psychoaktywną
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.